Ingredientai
Padažui reikės:
kiaušinio trynio
1
vnt.
citrinos sulčių
1
v. š.
aliejaus (švelnaus skonio)
200
ml
garstyčių
1
a. š.
druskos ir pipirų
žiupsnelis
Padažų gamyba namuose daugelį gali gąsdinti dėl ruošimo laiko ar paties gaminimo proceso. Ar naminį majonezą nepatyrusiems kulinarams sunku pasigaminti patiems? „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė ramina: „Tikrai verta pabandyti – natūralūs padažai neturi daug ingredientų, jie paprasti ir lengvai gaminami, o juos pasiskaninti galima žolelėmis ir prieskoniais. Svarbu atsiminti, kad pasigamintą majonezą reikėtų suvartoti per 2-3 dienas. Toks produktas negali būti ilgai laikomas, todėl tinka tiems, kas vartoja nedaug, retai ir vertina šviežumą bei kokybę.“
Gaminimo eiga
* Viską sudėkite į indą ir išplakite rankiniu trintuvu iki grietinės tirštumo konsistencijos.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Rimi“
Atsiliepimai