Ingredientai

midijų 500 g
aitriosios paprikos 1 vnt.
skiltelių česnako vnt.
imbiero šaknies gabaliukas
vidutinio svogūno 1 vnt.
įvairių pomidorų vnt.
šviežių triušienos dešrelių 1 pakelis
petražolių ryšulėlis
alyvuogių aliejaus šlakelis
nerafinuoto cukranendrių cukraus žiupsnelis
trintų pomidorų padažo 1 indelis
Jūsų mėgstamos duonelės
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Jeigu mėgstate balandėlius ar įdarytas daržoves, sužinokite, kaip greitai ir skaniai įdaryti midijas.

Gaminimo eiga

1. Midijas nuvalykite ir pusę jų pilnai atidarykite peiliu. Aitriąsias paprikas, petražoles, česnaką ir imbierą susmulkinkite, svogūną smulkiai supjaustykite, pomidorus perpjaukite per pusę. Nuo šviežių triušienos dešrelių pašalinkite plėveles ir į mėsos turinį berkite pusę smulkintų petražolių, juodųjų pipirų ir viską gerai išmaišykite.

2. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi lengvai apkepkite svogūnus, česnaką, imbierą ir aitriąsias paprikas, pjūviu žemyn dėkite pomidorus, apibarstykite nerafinuotu cukranendrių cukrumi, druska ir juodaisiais pipirais, pilkite trintų pomidorų padažą. Patroškinę apie 3–4 min., apverskite pomidorus ir troškinkite dar 3–4 min.

3. Pilnai atidarytas midijas įdarykite triušienos dešrelių mėsa. Gamintą pomidorų padažą tolygiai paskirstykite kepimo skardoje, sudėkite įdarytas ir neįdarytas midijas. Kepkite 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Midijas apibarstykite likusiomis petražolėmis ir patiekite su jūsų mėgstama duonele.

Receptu dalijasi Alfas Ivanauskas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai