Ingredientai

Tešlai:
Cukrus 1.5 stiklinės
Medus 5 v. š.
Kremui:
Cukrus 6 v. š.
Želatina 2 v. š.
Porcijos: 5
Medaus tortas niekada nepraranda populiarumo. Vieni medaus tortą kepa tik išskirtinų švenčių proga, kiti įgudę gaminti ir šeimos nariams be ypatingos progos. Laiko skirti reikia, tačiau gardaus medaus torto gabalėlio niekas neatsisakys.

Gaminimo eiga

1. Į dubenį sudėkite išlydytą sviestą, medų, cukrų. Dubenį padėkite virš vandens garų ir maišykite apie 10–15 minučių, kol išsilydys cukrus.

2. Į jau atvėsusią, bet dar šiltą masę supilkite išplaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite.

3. Supilkite kepimo miltelius, miltus. Gerai išminkykite (kol tešla nebelips prie rankų) ir padalinkite į vienodas dalis lakštams.

4. Gautas dalis iškočiokite. Papločiai turi būti labai ploni.

5. Lakštus kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3–4 minutes, kol gražiai paruduoja.

6. Iš pravėsusių lakštų išpjaukite norimas formas. Likučių neišmeskite - atvėsusius sutrinkite iki trupinių.

7. Visus kremui skirtus produktus išplakite elektriniu plakikliu ir pamažu supilkite į ištirpdytą želatiną. Gerai išmaišykite ir dubenį kelioms minutėms pastatykite į šaldytuvą, kol kremas šiek tiek sutvirtės.

8. Lakštus pertepkite kremu ir sluoksniuokite. Tuo pačiu kremu ištepkite torto viršų ir šonus. Apibarstykite sutrintais lakštų likučiais.

9. Patikėkite, šis tradicinis medaus tortas nepaliks abejingų.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai