Ingredientai
Įvairios sezoninės daržovės susmulkintos
2
stiklinės
Makaronai
200
g
Nuo makaronų virimo likęs vanduo
2
stiklinės
Grietinėlė
stiklinė
Tarkuotas Parmezanas
stiklinė
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Bazilikai
žiupsnelis
Raudonėliai
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, sudėliokite turimas daržoves. Apšlakstykite jas aliejumi, pabarstykite druska. Kepkite daržoves apie 20 min.
Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos. Išvirkite makaronus. Kai išvirs, nukoškite, pasilikite ketvirtadalį stiklinės vandens.
Į makaronus supilkite grietinėlę, suberkite tarkuotą parmezaną, prieskonius, supilkite aliejų. Įberkite druskos, pipirų. Pakaitinkite keptuvę su makaronais, kol sutirštės padažas.
Prieš patiekiant uždėkite ant makaronų keptų daržovių. Apibarstykite šviežiais bazilikais, jei norite, dar užberkite parmezano.
Atsiliepimai