Išties šį lašišos kepsnį pagaminti be galo paprasta. Virtuvės šefai parodo, kaip iš žuvies susukti gražų apvalų kepsniuką, kuris kepimo metu neišyra. Žinoma, lašišos kepsnys gal ir nebūtų toks gardus be citrinomis dvelkiančio kreminio padažo.

Gaminimo eiga

* Išimkite iš lašišos kaulą, iš vienos pusės nupjaukite odelę. Nupjautos odelės puse į vidų susukite lašišą į žiedą, apriškite virvute, kad kepama žuvis neišsiskleistų.

* Lašišos kepsnį dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

* Ant žuvies užpilkite alyvuogių aliejaus, užberkite druskos ir šaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 12 minučių.

* Kol žuvis kepa, paruoškite padažą. Į keptuvę pilkite aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, užbarstykite druska ir pakepinkite.

* Tada į keptuvę supilkite grietinėlę, pamaišykite, leiskite užvirti.

* Tada į padažą įtarkuokite citrinos žievelės, užbarstykite smulkiai pjaustytų krapų ir įspauskite pusės citrinos sulčių.

* Nuo iškepusios žuvies nuimkite virvutę ir apipilkite paruoštu padažu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai