Ingredientai
Tešla:
Miltai
1.5
stiklinės
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Sviestas
90
g
Cukrus
3
šaukštai
Maltų kalendrų sėklos
1
šaukštelis
Druska
žiupsnelis
Įdaras:
Braškės
500
g
Rabarbarai
300
g
Medlievos
100
g
Cukrus
4
šaukštai
Lauro lapai
3
vnt.
Mėgstami smulkinti riešutai (pvz.: migdolų, lazdynų)
Cukraus milteliai (patiekti)
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Visus tešlai skirtus ingredientus kartu su cukrumi sutrinkite virtuviniame smulkintuve iki vientisos masės.
2. Išimkite tešlą ir ją paminkykite.
3. Braškes supjaustykite maždaug į 6 dalis (per daug nesusmulkinkite, kad jaustųsi jų gabaliukai). Supjaustykite rabarbarus. Ir į kepimo formą dėkite braškes, rabarbarus, medlievas, apibarstykite cukrumi.
4. Tarp uogų įmeskite laurų lapus. Pyrago viršų apibarstykite riešutų gabaliukais.
5. Ant uogų dėkite tešlą plėšydami ją mažais gabaliukais.
6. Kepkite pyragą orkaitėje 180 C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 25 min.
7. Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus milteliais.
Skanaus!
Alfo patarimai:
- Pyragui galite naudoti įvairias Jūsų mėgstamas uogas.
- Jei norite, kad įdaras būtų tirštesnis, uogas apvoliokite kukurūzų arba bulvių krakmole.
- Galite į uogas įtarkuoti citrinos žievelės, ji duos papildomo skonio.
- Laurų lapai dedami dėl papildomo poskonio, juos galite keisti ir džiovintais žaliųjų citrinų lapais.
Atsiliepimai