Ingredientai

Cukrus 100 g
Miltai 140 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Nuluptos kriaušės 5 vnt.
Riebi grietinė 100 g
Kiaušinis 1 vnt.
Granola su obuoliais, migdolais ir cinamonu 100 g
Druska pagal skonį
Miltų (pagal poreikį) 20 g
Cukraus miltelių (pabarstyti)

Gaminimo eiga

1. Minkštą margariną sutrinkite kartu su cukrumi, palaipsniui supilkite kiaušinius, suberkite miltus kartu su kepimo milteliais. Sumaišykite.

2. Trupiniams sutrinkite: margariną, cukrų ir granolą su obuoliais, migdolais ir cinamonu. Įberkite žiupsnelį druskos, jei reikia – miltų. Trupinius sudėkite į šaldytuvą.

3. Varškės masei reikalingus ingredientus sudėkite į aukštą indą, vanilės ankštį perpjaukite per pusę, išskobkite ir sudėkite prie varškės (su sėklytėmis). Viską sutrinkite trintuvu ilgu kotu.

4. Formą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Pirmiausia sukrėskite tešlą, ją lygiai paskleiskite formoje. Sustatykite kriaušes. Užpildykite varškės kremu ir užberkite trupinius.

5. Kepkite apie 60–70 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.

6. Ataušusį pyragą pabarstykite cukraus milteliais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai