Ingredientai

Kas gali būti paprasčiau nei išvirti kiaušinį? Tačiau žinant kelias gudrybes bus lengviau ne tik nulupti jau išvirtą kiaušinį ar iškepti gardžią kiaušinienę, bet ir atskirti, ar perkami kiaušiniai švieži.

Gaminimo eiga

Jei norite, kad kiaušiniai išliktų švieži ilgiau, laikykite ne šaldytuvo durelėse, bet lentynėlėje prie galinės sienelės. Čia temperatūra paprastai būna žemesnė ir mažiau svyruoja.

Gerokai pasenę kiaušiniai švelniai papurčius kliuksi.

Jei norite patikrinti, ar kiaušiniai švieži, į stiklinę sūraus vandens įleiskite kiaušinio trynį. Šviežio kiaušinio trynys turi plūduriuoti vandens paviršiuje. Jei trynys nugrims į dugną, partijos kiaušiniams daugiau nei dešimt dienų.

Pastovėjusių kiaušinių lukštas praranda matiškumą ir tampa blizgus.

Virtų ir nuluptų kiaušinių ar jų patiekalų nelaikykite šaldytuve kartu su stiprų kvapą turinčiais produktais, kaip rūkyti mėsos gaminiai, žuvys ar sūriai. Kiaušiniai labai greitai sugers šiuos kvapus.

Jei kiaušinio lukštas įtrūko, virkite stipriai pasūdytame vandenyje.

Šalto kiaušinio baltymas greičiau atsiskirs nuo trynio, todėl prieš atskiriant kiaušinius palaikykite šaldytuve.

Šaltus baltymus gerokai lengviau išplakti iki standžių putų.

Kiaušinienę kepkite ant mažos ugnies – bus skanesnė.

Jei norite, kad omletas būtų puresnis, į išplaktus kiaušinius įpilkite šlakelį aliejaus.

Verdant kiaušinius smarkiai kunkuliuojančiame vandenyje, jų baltymai tampa kietesni, o trynai minkštesni. Verdant iš lėto, trynys tampa kietesnis, o baltymas minkštesnis.

Kiaušiniai mažiau trūkinėja, jei vanduo būna pasūdytas. Jei pastebėjote, kad kiaušinis verdant įtrūko, įpilkite šlakelį acto - lukštas daugiau neskils.

Jei norite, kad trynys būtų skystas, virkite 3 minutes, jei kietas – 6. Velykiniam kiaušinių ridenimui kiaušinius virkite ne mažiau 10 minučių. Bus tvirtesni.

Kiaušiniams baigus virti iškart panardinkite juos į šaltą vandenį – bus lengviau nulupti.

Nuluptus kiaušinius dailiau supjaustysite, jei peilį vis panardinsite į karštą vandenį.

Pievagrybiais ir kumpiu įdaryti kiaušiniai

Išvirkite 6 kiaušinius. Smulkiai supjaustykite 5 pievagrybius ir 100 gramų karštai rūkyto kumpio.

Kietai virtus kiaušinius perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.

Keptuvėje svieste apkepkite labai smulkiai supjaustytą svogūną.

Kai svogūnas gražiai pagels, suberkite smulkiai pjaustytus pievagrybius ir karštai rūkyto kumpio. Apibarstykite druska ir pipirais. Ant mažos ugnies pakepkite kelias minutes.

Keptą masę supilkite į kiaušinių trynius. Įberkite šauktą konservuotų kukurūzų ir išmaišykite su dviem šaukštais majonezo. Viską labai gerai išmaišykite.

Įdarą sudėkite į kiaušinių puseles. Papuošti galite turimais žalumynais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai