Ingredientai
Austrės
24
šaukšteliai
Sviestas
50
g
Česnakai
6
gabaliukai
Žalumynai
sauja
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Kietasis sūris
50
g
Porcijos: 6
Jeigu nemėgstate šviežių austrių, tikrai verta išbandyti keptas. Tai greitai paruošiamas ir gardus užkandis.
Gaminimo eiga
Atidarykite geldeles, atskirkite austres nuo geldelės, išvalykite ir išplaukite austres, išpilkite skystį ir įdėkite austres atgal į geldelę.
Susmulkinkite žalumynus (krapus, petražoles, kalendra ar kitus - pagal savo skonį), išspauskite česnaką. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir sudėkite žalumynus, česnaką, druską ir pipirus. Išmaišykite ir padėkite atvėsti.
Austres su geldelėmis sudėkite į kepimo skardą, užpilkite šiuo skysčiu, užtarkuokite sūrio ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje penkias minutes.
Prieš ragaujant išspauskite citrinos sulčių.
Atsiliepimai