Ingredientai

Austrės 24 šaukšteliai
Česnakai 6 gabaliukai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 6
Jeigu nemėgstate šviežių austrių, tikrai verta išbandyti keptas. Tai greitai paruošiamas ir gardus užkandis.

Gaminimo eiga

Atidarykite geldeles, atskirkite austres nuo geldelės, išvalykite ir išplaukite austres, išpilkite skystį ir įdėkite austres atgal į geldelę.

Susmulkinkite žalumynus (krapus, petražoles, kalendra ar kitus - pagal savo skonį), išspauskite česnaką. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir sudėkite žalumynus, česnaką, druską ir pipirus. Išmaišykite ir padėkite atvėsti.

Austres su geldelėmis sudėkite į kepimo skardą, užpilkite šiuo skysčiu, užtarkuokite sūrio ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje penkias minutes.

Prieš ragaujant išspauskite citrinos sulčių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai