Ingredientai
Višta
1
vnt.
Vištienos faršas
500
g
Druska
1
šaukštas
Pipirai
1
šaukštelis
Česnakai
6
skiltelės
Cukrus
100
g
Kmynai
1
šaukštelis
Aliejus
50
ml
Kepinti svogūnai
2
šaukštai
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Vištą perpjaukite per pusę, bet ne iki pabaigos.
2. Tris skilteles česnako susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, cukrumi, druska bei pipirais. Tada gauta mase aptepkite vištą ir palikite nakčiai.
3. Kitą dieną maltą faršą sumaišykite su spanguolėmis, svogūnais ir likusiomis trimis skiltelėmis česnako, prieš tai jas susmulkinę.
4. Sudėkite faršą į vištą.
5. Grąžinkite vištai jos pirminę formą, tą vietą, kurioje ji buvo perpjauta, sutvirtindami su dantų krapštukais.
6. Kepkite orkaitėje 1 valandą 180˚ C laipsnių temperatūroje.
7. Cukrų sumaišykite su kmynais ir pakaitinkite. Apipilkite keptą vištą.
Skanaus!
Atsiliepimai