Ingredientai

Vidutinio dydžio anties 3 kg
Marinatui:
česnako 6 skiltelės
medaus 3 v. š.
žaliosios citrinos sulčių 3 v. š.
džiovinto rozmarino 2 a. š.
druskos, pipirų žiupsnelis
Įdarui:
ryžių 300 g
džiovintų spanguolių 150 g
cinamono 3 a. š.
alyvuogių aliejaus 2 v. š.
druskos, pipirų žiupsnelis
Porcijos: 10
Norint paruošti antį reikia pasistengti, tačiau pastangos atsiperka. Mėsa – minkštut minkštutėlė, o gardus įdaras jai suteikia papildomų skonio natų. Išbandykite.

Gaminimo eiga

1. Antį nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tuomet nupjaukite perteklinius riebalus nuo apatinės anties dalies.

2. Rekomenduojame šlaunelių odą subadyti šakute, o krūtinėlės odoje padaryti negilius įpjovimus.

3. Grūstuvu sutrinkite nuluptas česnako skilteles, sudėkite į dubenį, užpilkite žaliosios citrinos sultimis bei medumi, suberkite džiovintą rozmariną ir šiek tiek pasūdykite. Viską gerai išmaišykite, marinatu ištrinkite anties išorę bei vidų ir mažiausiai 2 valandoms palikite šaldytuve.

4. Kol antis marinuosis, pasiruoškite įdarą. Ryžius išvirkite pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas. Po to virtus ryžius sumaišykite su džiovintomis spanguolėmis, įberkite šiek tiek cinamono, druskos ir pipirų, viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.

5. Kai antis išsimarinuos, ištraukite ją iš šaldytuvo ir užsiūkite kaklą. Tuomet vidų įdarykite ryžių bei džiovintų spanguolių įdaru ir užsiūkite apatinę anties dalį, kad įdaras neiškristų. Norėdami, kad kepimo metu antis išlaikytų gražią formą, kojas suriškite siūlu.

6. Paruoštą antį dėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 120 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7-8 valandas. Maždaug kas valandą apšlakstykite antį iš jos išbėgusiais riebalais, o kai mėsa bus beveik iškepusi, temperatūrą padidinkite iki 220 °C ir kepkite dar 20 minučių. Nustebsite, tačiau antis puikiai derės su bruknių ar spanguolių uogiene!

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai