Ingredientai
Putpelių kiaušiniai
12
vnt.
Kalakutiena malta
800
g
Morkos
300
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Šaltai rūkyta šoninė
50
g
Svogūnai
1
vnt.
Grietinėlė
100
ml
Malti džiūvėsėliai
100
g
Česnakai
3
skiltelės
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Sojos padažas
1
šaukštas
Aliejus
3
šaukštai
Grūdėtosios garstyčios
1
šaukštas
Pomidorų padažas
1
šaukštas
Medus
1
šaukštas
Porcijos: 12
Gaminimo eiga
Morkas sutarkuoti, kad gautusi tarkių masė, kaip cepelinams. Sumaišyti su malta mėsa, kiaušiniu, džiuvėsėliais, grietinėle, druska ir pipirais, įspausti česnako.
Šoninę smulkiai supjaustyti ir pakepti keptuvėje su svogūnu. Įmaišyti į visą keksiukų masę. Gerai perminkyti ir dėti į formeles pateptas aliejumi. Į vidų įspausti virtą putpelių kiaušinį.
Gražiai aptaisyti keksiukų viršų ir patepti glazūra.
Dėtį į orkaitę ir kepti apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Atsiliepimai