Voveraitės itin vertinamos dėl skonio savybių ir praktinių sumetimų. Jos beveik nekirmija ir jas sunku supainioti su nuodingais grybais. Maistinės savybės yra panašios kaip ir kitų grybų: jose yra karotenoidų, vitamino B2 (riboflavino) ir vitamino D, nemažai vario ir geležies bei antioksidacinių savybių turinčių junginių. Voveraites galima ruošti gana įvairiai, tačiau skirtingai nuo kitų grybų, jų nebūtina prieš kepant apvirti.

Gaminimo eiga

1. Puode ištirpinkite sviestą, berkite smulkiai pjaustytus svogūną ir morką, kepkite, kol šie suminkštės.

2. Gerai nuvalytas ir perplautas voveraites pasmulkinkite ir dėkite kepti šalia svogūno ir morkos. Uždenkite daržoves ir grybus keletui minučių dangčiu, kad ingredientai pasitroškintų. Kai išsiskirs sultys, berkite į puodą šlaunelių mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliu.

3. Toliau susmulkinkite kubeliais bulves ir berkite į puodą. Viską užpilkite vištienos sultiniu, įdėkite lauro lapelių ir gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite apie 8-15 minučių, kol bulvės suminkštės.

4. Bulvėms išvirus, sudėkite į puodą pomidorų pastą, kreminį sūrį, supilkite grietinėlę. Maišydami pakaitinkite, kol sūris ištirps ir sriuba dar kartą užkais. Išimkite lauro lapelius ir nuimkite puodą nuo ugnies.

5. Dabar leiskite sriubai uždengtame puode pastovėti dar maždaug pusvalandį, kol „susistovės“ skonis ir atsiskleis visos jo natos. Patiekdami pabarstykite sriubą čiobreliais ar kitomis žolelėmis.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Maxima”.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai