Ingredientai
„Clever“ grikių kruopos
200
g
pienas
250
ml
kvietiniai miltai
250
ml
maltas cinamonas
5
g
kepimo milteliai
8
g
cukraus sirupas
30
g
kiaušiniai
2
vnt.
šilauogės
1
sauja
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* „Clever“ grikius suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 minučių. Nukoškite.
* Į dubenį subertus grikius užpilkite pienu, suberkite 125 g miltų, cinamoną, kepimo miltelius, supilkite cukraus sirupą. Įmuškite kiaušinius ir išsukite.
* Į tešlą įberkite dar 125 g miltų, gerai išmaišykite.
* Keptuvę patepkite sviestu ir kepkite grikių blynelius, ant viršaus uždėdami po kelias šilauoges. Blynelius apverskite, paspauskite, kad paviršius tolygiai pakeptų.
* Patiekdami blynelius apšlakstykite klevų sirupu, puoškite šilauogėmis.
Atsiliepimai