Ingredientai
Džiovinti baravykai
40
g
Svogūnai
1
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Petražolės
sauja
Jogurtas (natūralus)
180
g
Konjakas
20
ml
Alyvuogių aliejus
8
šaukštai
Čiobreliai
žiupsnelis
Apelsinų marmeladas
1
šaukštas
Šafranas
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Grybų mėgėjams - pikantiškas patiekalas.
Gaminimo eiga
Džiovintus grybus užpilkite 6 šaukštais virinto vandens su druska, džemu ir konjaku ir palikite 30 min. pamirkti. Paskui nusunkite ir smulkiai supjaustykite.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, 6 min. pakepkite 6 šaukštuose aliejaus.
Tada sudėkite į keptuvę susmulkintus džiovintus grybus, supjaustytus šviežius grybus, čiobrelius ir smulkintus česnakus. Po 2 min. suberkite susmulkintas petražoles ir skystį, kuriame mirkėte džiovintus grybus.
Troškinkite apie 30 min., kol grybai bus minkšti. Tada įberkite druskos, pipirų. Sumaišykite jogurtą su šafranų užpilu ir likusiu aliejumi. Patiekite su alyvuogėmis.
Atsiliepimai