Ingredientai

Džiovinti baravykai 50 g
Bulvės 4 vnt.
Druska pagal skonį
Sviestas 1 šaukštas
Aliejus 2 šaukštai

Gaminimo eiga

Džiovintus grybus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 2-3 valandoms. Paskui vandenį nupilkite ir grybus nuplaukite. Jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis ir apkepinkite aliejuje. Paskui sudėkite grybus ir dar pakepinkite.

Kitoje keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir sumaišykite su mėsa bei grybais. Pagardinkite druska ir pipirais.

Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir į troškinį sudėkite grietinę. Išmaišykite.

Bulves sutarkuokite burokine trintuve, sumaišykite su plaktu kiaušiniu.

Mėsą su grybais sukrėskite į riebalais išteptą kepimo formą, ant viršaus tolygiai išdėkite tarkuotas bulves. Ant viršaus išdėliokite gabaliukais supjaustytą atšaldytą sviestą.

Kepkite 180 С karštumo orkaitėje maždaug 30 min. Jeigu bulvės per daug greitai apskrus, uždenkite keptuvą folijos lapu. Baigiant kepti apibarstykite tarkuotu sūriu ir dar pakepinkite, kol sūris išsilydys.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai