Ingredientai

juodos duonos 8 riekelės
Petražolės žiupsnelis
Grietinėlės, džiovintų pomidorų ir sūrio padažui:
Porcijos: 2
Kas nemėgsta keptos duonos torto? Tai ypač lietuvių mėgstamas užkandis. Duonos tortas ne tik puošia stalą, jis labai mėgstamas vakarėlių metu, stebint sporto varžybas.

Gaminimo eiga

1. Duoną supjaustykite juostelėmis. Į keptuvę su įkaitintu judros sėklų ir rapsų aliejumi sudėkite kepti duoną ir ant didesnės kaitros apkepkite ją iš abiejų pusių. Iškepusią duoną nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. (Duoną galite kepti ir orkaitėje: pjaustytą duoną sudėkite ant sviestinio popieriaus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol apskrus.)

2. Į puodą supilkite grietinėlę, sudėkite rūkytą papriką, sūrį, pjaustytus džiovintus pomidorus ir vis pamaišydami viską išlydykite ant silpnos kaitros. Kai sūris išsilydys, įdėkite saują tarkuoto kietojo sūrio ir viską išmaišykite.

3. Saują tarkuoto kietojo sūrio sumaišykite su smulkintomis petražolėmis.

4. Keptos duonos juosteles pamirkykite į karštą grietinėlės, džiovintų pomidorų ir sūrio masę bei apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu su petražolėmis ir dėkite ratu, kad sūris būtų į išorę. Duonos torto viduryje galite pateikti likusio padažo.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai