Pasigaminti sveikesnių desertų nėra taip sunku, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. O vasarą paprastai ir šiaip norisi lengvesnių skanėstų, kuriuose vyrauja švieži sezoniniai vaisiai, uogos ar natūralios jų tyrės.

Gaminimo eiga

1. Vieną bananą perpjaukite išilgai per pusę ir atidėkite į šalį, o likusius bananus susmulkinkite, suberkite į dubenį ir sutrinkite šakute.

2. Į bananų masę supilkite kokosų aliejų, įmuškite kiaušinį, įdėkite medaus ir viską gerai išmaišykite.

3. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, imbierą, cinamoną ir druską. Sausuosius ingredientus suberkite į bananų masę ir maišykite, kol masė taps vientisa.

4. Galiausiai pagardinkite bananų masę citrinos sultimis, dar pamaišykite ir supilkite tešlą į pailgą, gilią kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į tešlos paviršių įspauskite išilgai perpjauto banano puseles, pašaukite skardą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, ir kepkite apie 45 minutes (naudokite dantų krapštuką, kad patikrintumėte, ar duona jau iškepusi).

5. Iškeptą bananų duoną palikite atvėsti, tuomet atsargiai išimkite iš kepimo formos ir skanaukite.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Iki“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai