Tai vienas mėgstamiausių Ekvadoro desertų.

Gaminimo eiga

Bananus nulupkite ir išvirkite (apie 20 min.). Bananus išimkite, nuoviro neišpilkite.

Dar karštus bananus sutrinkite, sudėkite sviestą, druską ir gerai išmaišykite.

Į bananų tyrę supilkite 1 puodelį vandens ir gerai išplakite, kol gausite vientisą tyrę.

Į delną dėkite šaukštą bananų masės, suplokite, į vidurį įdėkite varškės, ant viršaus vėl bananų ir padarykite paplotį.

Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir dėkite kepti papločius. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Įkaitinkite orkaitę. Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, dėkite apkeptus paplotėlius ir šaukite į įkaitintą orkaitę maždaug 10 minučių.

Patiekite kaip desertą prie kavos arba kaip užkandį priešpiečiams.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai