Ingredientai

Kopūstai 10 šakelės
Ryžiai 1 sauja
Jogurtas 3 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 5
Užsimanę balandėlių žinome, kad virtuvėje teks šiek tiek užtrukti. Tačiau jau vien pagalvojus apie gardų patiekalą, ima rinktis seilės. Šįkart siūlome balandėlius gaminti kitaip – kepti juos orkaitėje.

Gaminimo eiga

1. Kopūsto lapus apvirkite kelias minutes pasūdytame vandenyje, kad taptų minkštesni.

2. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste. Kartu suberkite ryžius, kepkite apie 5 minutes.

3. Mėsos faršą sumaišykite su prieskoniais, konservuotais, nusunktais kukurūzais, keptu svogūnu ir ryžiais, jogurtu, smulkiai tarkuotu sūriu ir kiaušiniu.

4. Gerai išminkykite.

5. Dėkite po porą šaukštų mėsos įdaro ant lapo ir susukite kaip įprastus balandėlius.

6. Balandėlius sudėkite į keramikinį ar stiklinį kepimo indą, uždenkite kepimo folija ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai