Ingredientai
kiaulienos kumpio
800
g
Sūrymui reikės:
apelsinų
1
vnt.
vandens
400
g
druskos
35
g
cukraus
15
g
lauro lapų
2
g
kvapiųjų pipirų
2
g
gvazdikėlių
5
g
Marinavimui reikės:
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
2. Išėmę iš sūrimo, kumpį įtrinkite prieskonių mišiniu su šaltalankiais ir apelsinais ir citininiais pipirais. Taip marinuokite dar 10-12 val.
3. Į kepimo skardą įpilkite truputį vandens. Kumpį dėkite į kepimo maišelį, tada – į skardą ir apie 10 val. kepkite apie 80°C temperatūroje. Baigiant kepti, dar 15-20 min. – apie 190°C.
4. Patiekite kumpį su patinkančiu padažu, daržovėmis ar garnyru (bulvėmis, ryžiais, grikiais). Kumpis gali būti naudojamas salotoms, kaip plėšyta mėsa. Atšalusį kumpį, supjaustytą riekutėmis, galima naudoti sumuštiniams, tortilijoms.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Rimi“.
Atsiliepimai