Ingredientai
rudųjų lęšių
100
g
IKI ŪKIS saliero stiebų
2
vnt.
vidutinio dydžio svogūnų
2
vnt.
česnako
2
skiltelės
pievagrybių
keletas
aitriosios paprikos
1
vnt.
alyvuogių aliejaus
3
v. š.
kuminas
žiupsnelis
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
mėgstamų žolelių
1
saujelė
Lešių sriuba yra tas patiekalas, kurį turėtumėte gaminti kuo dažniau. Lasteliena, vitaminais B, C, E, mineralinėmis medžiagomis turtingos kruopos stiprins imunitetą, nervų sistemą, reguliuos virškinimo sisitemos darbą ir kt. O be to, lęšių sriuba yra itin gardi!
Gaminimo eiga
1. Lęšius išvirkite.
2. IKI ŪKIS morkas, saliero stiebus, pievagrybius ir kitas daržoves supjaustykite kubeliais.
3. Prikaistuvyje su alyvuogių aliejumi apkepkite daržoves ir viską užpilkite sultiniu.
4. Sudėkite prieskonius ir pavirkite apie 20 min.
5. Papuoškite smulkintomis žolelėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai