Ingredientai

cukraus 100 g
Kepimo formai ištepti:
IKI sviesto 1 v. š.
IKI miltų 1 v. š.
Porcijos: 4
Gražiausioms pavasario šventėms iškepkite apelsininį Velykų keksą. Minkštas, purus ir itin sodraus skonio. O jau koks aromatingas apelsininis Velykų keksas – kvepės visi namai.

Gaminimo eiga

* Vieno apelsino žievelę nutarkuokite į prikaistuvį ir išspauskite abiejų apelsinų sultis.

* Sudėkite cukrų ir IKI sviestą. Užvirinkite.

* Dubenyje sumaišykite IKI kiaušinius, IKI miltus ir kepimo miltelius. Sudėkite tarkuotą žievelę ir supilkite sulčių ir sviesto mišinį.

* Išmaišykite iki vientisos masės. Kepimo formą ištepkite IKI sviestu ir berkite IKI miltų.

* Į formą suverskite kekso masę. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 40 min.

* Iškeptą keksą pravėsinkite ir apibarstykite cukraus milteliais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai