Pyragėliai su grybais puikiai tinka įsidėti į darbą arba pavaišinti svečius. Gardūs, kvapnūs – jie tikrai patiks visiems, kas tiks mėgsta grybus. Pyragėliai su grybais skanūs ir atvėsę.

Gaminimo eiga

* Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūnus.

* Labai karštoje keptuvėje, be aliejaus, apkepkite grybus – apie 7-10 min. Dažnai maišykite ir laukite, kol išgaruos skysčiai ir grybai taps auksinės rudos spalvos. Kepimo metu, jei reikia, įpilkite aliejaus. Iškepus įdėkite į dubenėlį ir palikite nuošalyje.

* Išimkite tešlos lakštus iš pakuotės, padėkite ant lentutės ir užlenkite kraštus. Šakute užlenktus kraštus prispauskite prie tešlos pagrindo – kaip parodyta video.

* Taip pat šakute tešlą pabadykite.

* Užlenktus šonus aptepkite kiaušinio plakiniu ir atidėkite į šalį.

* Toje pačioje keptuvėje, kur kepėte grybus, pakepinkinkite pjaustytus svogūnus kartu su čiobreliais – apie 5-7 min., kol svogūnai ims gelsti.

* Sudėkite sviestą ir pakepinkite dar 3 minutes. Išimkite čiobrelius ir sumaišykite su keptais grybais.

* Kitame inde sumaišykite kreminį sūrį ir grietinėlę. Supilkite į keptuvę su grybais ir kepkite, kol gausite tirštą ir kreminę konsistenciją. Pabaigoje pabarstykite šviežiai pjaustytais svogūnų laiškais.

* Ant tešlos lakšto tolygiai paskirstykite grybų masę ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.

* Baigiant kepti pabarstykite „Feta” sūrio trupiniais ir pjaustytais svogūnais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai