Ši kepta lašiša – išskirtinių skonių derinys, kuris nustebins jūsų svečius. Lengvai ir greitai paruošiamas patiekalas. Keptą lašišą patiekite užbarstę kapotomis petražolėmis.

Gaminimo eiga

* Nuluptą seliero gumbą supjaustykite juostelėmis arba sutarkuokite naudodami tarka.

* Dideliame dubenyje sumaišykite majonezą, grūdėtas garstyčias, citrinos sultis, smulkiai pjaustytas petražoles, druską ir pipirus.

* Į dubenį įmeskite supjaustytą ar sutarkuotą salierą ir gerai sumaišykite su padažu. Pagardinkite druska ir pipirais, tada dėkite į šaldytuvą, kol kepsite lašišą.

* Nusausinkite lašišą popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte perteklinę drėgmę. Abi puses įtrinkite druska ir pipirais.

* Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite du valgomuosius šaukštus rapsų aliejaus.

* Dėkite lašišą į keptuvę, jei yra oda, - kepkite žuvį ant jos 3-4 minutes, kol ji bus traški ir aukso spalvos.

* Atsargiai apverskite filė ir kepkite dar 2-3 minutes.

* Patiekdami į lėkštę dėkite salierų pagardą ir ant jo – ant jo keptą lašišą. Užbarstykite šviežios petražolės lapeliais bei pridėkite citrinos skiltelę.

* Paruoštą patiekalą laikykite sandariuose induose, suvartokite per 2-3 dienas nuo pagaminimo.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai