Ingredientai
Gaminimo eiga
* Pasiruoškite bulves kepimui. Bulves nušveiskite kempinėle ir gerai nuplaukite.
* Įsprauskite bulvę tarp dviejų pjaustymo lentelių arba dviejų pagaliukų ir pjaustykite plonais griežinėliais – lentelės neleis bulvės perpjauti iki galo.
* Bulves sudėkite į kepimo indą.
* Į prikaistuvį pilkite aliejų, dėkite sviestą, supjaustytą česnaką, rozmariną, druską ir pipirus. Šildykite ant vidutinės kaitros, kol aliejaus ir sviesto mišinys pradės burbuliuoti.
* Pilkite gautą mišinį ant bulvių. Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 35–40 minučių.
* Praėjus pusei laiko atsargiai pavartykite bulves, kad bulvių paviršius tolygiai pasidengtų sviesto bei aliejaus mišiniu.
* Po kepimo bulves nusausinkite nuo perteklinio riebalų kiekio.
* Po kepimo likusių riebalų neišmeskite, perkoškite per sietelį ir atvėsinkite. Naudokite kepimui kitam kartui. Tai lyg sviestas su aromatingu rozmarinu skoniu.
* Paruoškite padažą bulvėms. Į prikaistuvį dėkite 150 g mėlyno pelėsinio sūrio ir įpilkite 150ml IKI grietinėlės. Užvirinkite, primažinkite kaitrą ir garinkite padažą, kol sutirštės – užtruks 10 minučių.
* Į lėkštę sudėkite iškeptas bulves. Pilkite padažą į lėkštės vidurį. Apibarstykite patiekalą šviežiai kapotomis petražolėmis.
* Patiekite šiltą.
* Atvėsintą apkepą laikykite šaldytuve iki 2-3 dienų, suvyniotą į maistinę plėvelę.
Atsiliepimai