Bulvių apkepas su troškinta jautiena, pagardintas kietuoju sūriu, – kas gali būti geriau? Tai idealus pasirinkimas jaukiai šeimos vakarienei, ypatingam pasimatymo vakarui ar net draugų susibūrimui. Bulvių apkepą su troškinta jautiena patiekite šiltą.

Gaminimo eiga

* Troškinkite jautieną. Stipriai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite 30 ml IKI alyvuogių aliejaus.

* Sudėkite IKI jautienos kubelius, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite mėsą iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

* Kol mėsa kepa, susmulkinkite česnaką ir svogūnus.

* Kai mėsa tolygiai apkepa iš visų pusių, sumažinkite ugnį ir suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Iš karto pridėkite lauro lapą ir rozmariną. Gerai išmaišykite ir kepkite 1–2 min.

* Supilkite tamsųjį alų ir nugarinkite skysčio kiekį per pusę, o po to supilkite vištienos sultinį. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą dangčiu. Virkite 1,5–2 valandas.

* Paruoškite bulvių griežinėlius. Visas bulves supjaustykite 3–4 mm storio griežinėliais. Jei neturite pjaustyklės, galite naudoti virtuvinį peilį. Nesijaudinkite, jei gabalai nėra lygūs.

* Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite 2 šaukštus IKI alyvuogių aliejaus, įdėkite 50 g IKI sviesto. Ištirpinkite.

* Į karštą keptuvę tolygiai sudėkite bulvių griežinėlius, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes arba tol, kol bulvės įgaus auksinę, rudą spalvą. Įdėkite čiobrelį, kad gautumėte papildomo skonio.

* Iškepusias bulves nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išimkite čiobrelį.

* Paruoškite apkepą kepimui. Į kepimo indą įdėkite kelis kaušelius troškintos jautienos, tolygiai paskleiskite bulvių griežinėlius, kad nesimatytų jautienos troškino. Ant bulvių užtarkuokite kietojo sūrio.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

* Patiekite šiltą. Laikykite atvėsusį šaldytuve, suvyniotą į maistinę plėvelę iki 2-3 dienų.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai