Apkepas su vištiena gali būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba užkandis. Skanus, sotus ir kvapnus. Apkepas su vištiena – puikus išsigelbėjimas, kai neturite daug laiko virtuvei.

Gaminimo eiga

* Susmulkinkite svogūnus ir salierų stiebus. Smulkiai supjaustykite šitake grybus.

* Į karštą keptuvę sudėkite svogūnus ir salierų stiebus. Kepkite 2-3 min. Sudėkite sviestą ir čiobrelius. Maišykite, kol sviestas ištirps.
Suberkite šitake grybus ir pakepinkite dar 5 min.

* Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite 3 cm dydžio gabalėliais.
Sudėkite į keptuvę su svogūnais ir salierais ir pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite, kol vištiena įgaus auksinio rudumo atspalvį.

* Išimkite čiobrelius ir supilkite grietinėlę. Virkite, kol sutirštės, ir apibarstykite šviežiai pjaustytais krapais.

* Įdėkite kreminę vištieną į nedidelę kepimo skardą, uždenkite „Mantinga” bemiele sluoksniuota tešla. Apipjaustykite kraštus, aptepkite kiaušinio plakiniu ir peiliu padarykite skylutes, kad išeitų garai ir per daug neatsiskirtų tešlos sluoksniai.

* Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai