„Delfi“ skaitytoja Jūratė išreiškė nuostabą ir pasipiktinimą dėl LRT laidos metu neteisingai mesto kaltinimo Prezidentui. Pasak jos, to neturėtų būti tikimasi iš nacionalinio transliuotojo.

„Aš irgi dalyvavau sausio 13-osios minėjime prie Seimo ir turiu pasakyti, kad man labai nepatiko tai, kas ten darėsi. Man nepatiko žmonės, kurie baubė ir švilpė, man nepatiko daug kas. Aš irgi turiu savo nuomonę apie tai, ar reikėjo Lietuvos Respublikos Prezidentui atsistoti, kai kalbėjo Ingrida Šimonytė, bet noriu pakalbėti ne apie tai, o apie mūsų žiniasklaidą, noriu pakalbėti apie nacionalinį transliuotoją LRT, kuris turbūt pirmą kartą taip nemaloniai nustebino ir turbūt nuvylė.

Žiūrėjau laidą „Savaitė“, kurią veda Nemira Pumprickaitė, ją labai gerbiu. Ir štai ką ji pasakė (turiu išsisaugojusi įrašą, todėl galiu pakartoti tiksliai): „Ten, aikštėje, savo nuomonę pareiškė ir aukų artimieji, sėdėję už premjerės. Vos Ingridai Šimonytei pradėjus kalbėti demonstrantų sukeltame triukšme, jie atsistojo ir taip liko stovėti per visą jos kalbą. Sėdėti liko tik du žmonės – Prezidentas ir jo sutuoktinė. Tai buvo jų pagarbos aukoms ir laisvės supratimas.“

Palaukite, bet juk tai netiesa! Aš buvau minėjime ir mačiau, kas stovėjo ir kas sėdėjo. Aš dar pažiūrėjau nuotraukas, pažiūrėkite ir jūs, gerbiama Nemira, pažiūrėkite Vyriausybės puslapyje. Kalba premjerė, o sėdi tikrai ne du žmonės! Be Prezidento ir ponios Dianos sėdėjo Seimo Pirmininkė, Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Prezidentas Valdas Adamkus! Kaip galima sakyti, kad sėdėjo tiktai du žmonės, kai iš tikrųjų sėdėjo penki? Juk tai visiškai keičia pačią situaciją, visai kitaip žmonės pradeda vertinti. Aš manau, kad toks faktų kraipymas, toks visiškas melas, nedaro garbės nei žurnalistei Nemirai Pumprickaitei, nei nacionaliniam transliuotojui LRT...“ – rašė Jūratė.

Akimirkos iš sausio 13-osios minėjimo

Iš nuotraukų matyti, kad skaitytoja rašo tiesą. Sėdėti, Premjerei sakant kalbą, iš tiesų liko penki žmonės. Akivaizdu, kad tai nebuvo, kaip teigta laidoje, „Prezidento pagarbos aukoms supratimas“.

LRT atstovė žiniasklaidai Milda Savickaitė sutiko, kad laidoje buvo pasakyti netinkami žodžiai.

„Sausio 16 d. Nemiros Pumprickaitės vedamoje LRT TELEVIZIJOS laidoje „Savaitė“ ištransliuota netiksli informacija apie Sausio 13-osios minėjimo metu vykusią situaciją, kai dalis svečių Premjerės Ingridos Šimonytės kalbos metu atsistojo. Laidoje nuskambėjusi informacija, kad „sėdėti liko tik du žmonės – Prezidentas ir jo sutuoktinė“, buvo netiksli, kadangi buvo ir daugiau likusių sėdėti žmonių.

Netiksli informacija jau išimta iš laidos, patalpintos LRT mediatekoje. Neteisingą informaciją patikslinsime taip pat ir LRT TELEVIZIJOS aktualijų laidose „TV forumas“ ir „Savaitė“.
Labai atsiprašome dėl šios klaidos“, – sakė atstovė.

Prezidento komunikacijos grupė taip pat pakomentavo situaciją.

„Gerbiame žiniasklaidos teisę gauti ir skleisti informaciją, kurią visuomenė mato, atsirenka ir įvertina. Akivaizdu, kad Jūsų minimame laidos vedėjos komentare buvo pateikta neteisinga informacija ir remiantis ja padarytos išvados. Manome, jog į tai turėtų sureaguoti tiek LRT Etikos inspektorius, tiek Visuomenės informavimo etikos komisija.

Viliamės, jog nacionalinis transliuotojas vadovaujasi teisės aktuose, o taip pat ir Visuomenės informavimo etikos kodekse numatytais reikalavimais skelbti tikslias, teisingas žinias ir paiso nurodymo, kad žurnalistų skleidžiamos nuomonės turi būti reiškiamos sąžiningai ir etiškai, sąmoningai neiškreipiant faktų ar duomenų“, – teigė Prezidento atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (590)