Paauglys iš Jurbarko įtariamas sekmadienį, gegužės 26 d., dalyvavęs vakarėlyje ir sužalojęs nepilnametę bei bandęs ją išžaginti.

Sumušta mergina buvo palikta lauke.

Apklaustas jaunuolis buvo paleistas į laisvę, laikino sulaikymo kameroje neišbuvęs nė 48 valandų. Antradienį jis pasirodė mokykloje, tai sukėlė nerimą tarp įvykio liudytojais tapusių paauglių.

Prokuratūrą netrukus pasiekė žinios, kad stipriai sumušta ir dar Kauno reanimacijoje gydoma mergina iškart po įvykio sulaukė paauglio grasinimų. Be to, merginos tėvas užsiminė, kad vaikino artimieji jį susirado ir nori su juo pasikalbėti.

Bylos tyrėjai reagavo iškart ir penktadienį Tauragės apylinkės teismas tenkino prokurorų prašymą įtariamam jaunuoliui sugriežtinti kardomąją priemonę. Vaikinas iki šio sprendimo privalėjo neišvykti iš gyvenamosios vietos, tačiau į mokyklą jam nebuvo uždrausta eiti.

Tauragės apylinkės teismo sprendimu, paaugliui dabar paskirtas namų areštas, vaikiną kontroliuos ir apykojė.

„Jaunuolis savo kaltės nepripažįsta, o teisme, kardomosios priemonės skyrimo metu, jis nedavė parodymų“, – sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis.

Vaikinui kardomoji priemonė sugriežtinta porai mėnesių. Teismo atstovas spaudai sako, kad tokia kardomoji paskirta remiantis turimais duomenimis, kad paauglys iškart po įvykio grasino paauglei. Be to, jam uždrausta lankytis viešose vietose ir net mokykloje, jis visą parą turi būti namuose.

DELFI primena, kad gegužės 26-ąją, paryčiais, apie 4.30 val., pirminiais tyrimo duomenimis, Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.). Paaiškėjo, kad mergina buvo stipriai sumušta, ji patyrė didelius sužalojimus veido srityje. Pasak policijos, nepilnametė buvo išgabenta į Kauno klinikas. Žiauriai sumušta paauglė, tyrėjų žiniomis, gydoma reanimacijoje.

Vaikinas lankė kovos menų treniruotes. Po įvykio klubo treneris paskelbė, kad sporte smurtas netoleruojamas, tad įtariamojo narystė yra sustabdyta. Jei įtarimus patvirtins teismas, vaikinas bus išmestas iš klubo.

Žiauraus įvykio liudytojais tapę paaugliai sulaukė psichologų pagalbos. Juos taip pat buvo bandoma netiesiogiai bauginti, netoli gyvenamų vietų vieną dieną važinėjo automobiliai su paslėptais numeriais. Tiesioginių grasinimų liudytojai nesulaukė.

Asmenų, kurie turi duomenų apie bet kokį mėginimą daryti įtaką nukentėjusiosios ar liudytojų valiai dėl parodymų procese, labai prašome informuoti Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariatą – el. p. tauragesvpk.bud@policija.lt, Klaipėdos apygardos prokuratūrą – el. p. klaipeda@prokuraturos.lt arba skambinti pagalbos telefonu 112.