„Robino Hudo iš Šervudo“, o ypač pagrindinio vaidmens atlikėjo Michaelo Praedo dėka kiemuose ženkliai sumažėjo futbolą ir krepšinį žaidžiančių paauglių – visas veiksmas persikėlė į miškelius, kur buvo masiškai laužomi lazdynai, iš jų gaminami lankai bei strėlės. Sovietų Sąjungą apėmė tikras Robino Hudo virusas, kuris, matyt, tenkino ir komunistus – mat seriale buvo romantiškai perteikta maištininkų kova prieš turtuolius.

Jei vaikinai žavėjosi Robino Hudo taiklumu ir narsa, jaunos panelės, o ir vyresnės moterys slapta dūsavo ir sapnavo pas jas ant žirgo atjojantį pagrindinio vaidmens atlikėją. Michaelas Praedas seriale filmavosi kai jam buvo 24-26 metai, geležinė uždanga dar buvo tvirtai nusileidusi, tad britų aktorius turbūt nė neįtarė, kiek milijonų Sovietų Sąjungos damų buvo pasiruošusios kristi po jo kojomis.

Sovietų nomenklatūrininkai, nors ir simpatizavo Robinui Hudui, tačiau „opiumą liaudžiai“ barstė po truputį. Pirmasis serialo sezonas (šešios serijos) Didžiojoje Britanijoje buvo parodytos 1984 metų balandį-gegužę, o štai per Sovietų Sąjungos Centrinę televiziją parodytos 1985 metų liepą – ir tai tik trys serijos. Antrojo sezono blogio imperijos gyventojams teko laukti ilgokai – Didžiojoje Britanijoje jis buvo parodytas 1985 metų kovą-balandį, o sovietiniai piliečiai šio serialo trupiniais (iš septynių serijų parodytos dvi bei pridėtos dvi serijos iš pirmojo sezono) galėjo mėgautis tik 1987 metų rugpjūtį.

Trečias „Robino Hudo iš Šervudo“ sezonas, kuriame Michaelą Praedą pakeitė Jasonas Connery, Didžiojoje Britanijoje buvo rodomas 1986 metų balandį-birželį. Tačiau naujų Robino Hudo nuotykių Sovietų imperija nebesulaukė – ji sugriuvo greičiau nei buvo susitarta dėl serialo įsigijimo.

Šiandien Michaelui Praedui (tikrasis vardas – Michaelis Davidas Prince'as) yra 56 metai, jį vis dar galima pamatyti ir televizijoje, ir teatro scenoje. Du kartus šeimą sukūręs ir du kartus išsiskyręs, dviejų vaikų tėvas šiandien mėgaujasi jau devynerius metus trunkančia draugyste su aktore Josefina Gabrielle.