Ar seksas tampa blogesnis bėgant metams - klausimas. Pasak tyrimo, kuris buvo neseniai atliktas vieno amerikiečių prezervatyvų prekės ženklo, žmonės pasieka savo seksualumo piką po keturiasdešimtmečio. Tam, kad būtų išsiaiškinta, ar brandaus amžiaus vyrai ir moterys yra patenkinti seksualiniu gyvenimu, ir buvo apklausti 40-60 metų amžiaus kanadiečių.

Buvo išsiaiškinta, kad amžius – jokia kliūtis seksui. Atvirkščiai, kaip ir geras vynas, seksas pasiekus 45 metų amžių tampa geresniu. Jei tu visuomet norėdavai lovoje išbandyti ką nors ypatingo, tai, greičiausiai, savo slaptas svajones realizuosi būdamas brandaus amžiaus. 65 proc. apklaustųjų prisipažino, kad jie yra itin patenkinti savo paskutine seksualine patirtimi.

Su patirtimi auga ir noras eksperimentuoti. 63 proc. respondentų teigė, kad jie būtent dabar yra labiau linkę daugiau eksperimentuoti su partneriu nei kad prieš 10 metų. Be to, suaugę žmonės nešvaisto laiko veltui: 40 proc. susituokusių porų nurodė, kad užsiima seksu mažiausiai 3 kartus per savaitę.
Raktas į audringą ir kupiną įvykių lytinį gyvenimą būnant 40-60 metų amžiaus – lankstumas. Jei anksčiau tu nepagalvodavai pasiūlyti savo merginai kokį nors eksperimentą, tai būdamas 45-50 metų amžiaus tu be jokios gėdos realizuosi savo fantazijas.

Remiantis tyrimo rezultatais, pagyvenę žmonės, kurie yra itin patenkinti savo lytiniu gyvenimu, dažnai aptaria su savo partneriu jausmus ir pojūčius, kurie patiriami sekso metu. Taigi, kai būsi penktame dešimtmetyje, neskubėk pirkti treningų: jei gyvensi sveiką gyvenimo būdą, sulaukus 45 metų prasidės patys įdomumai.