Prince'as tapo tarptautine sensacija 9-ame dešimtmetyje, kai išpopuliarino Miniapoliui būdingą muzikos stilių – šokių ritmu atliekamą fanko muziką. Jo 1984 metų albumas „Purple Rain“ daugelio laikomas vienu geriausių visų laikų muzikos kūrinių.

Šis ekstravagantiškas dainininkas, dainų kūrėjas ir instrumentinės muzikos atlikėjas buvo giriamas kaip vienas kūrybingiausių savo laikmečio muzikantų, įkvėpimo sėmęsis iš įvairių šaltinių – pradedant fanko muzikos tėvu Jamesu Brownu, baigiant britų garsenybėmis „The Beatles“ ir elektrinės gitaros virtuozu Jimi Hendrixu.

Nors jo ūgis tebuvo apie 158 cm, bet jo balsas buvo itin originalus ir kerintis. Gitarą jis brazdino nevengdamas įspūdingų triukų, panašiai kaip J.Hendrixas, ir kepė vieną po kito albumus, kupinus itin originalios medžiagos.

Princas neabejotinai buvo labai išskirtinė asmenybė. Čia pateikiame vienuolika įdomių jo gyvenimo faktų, kurių anksčiau turbūt nesate girdėję.


1. Pirmąją savo dainą jis parašė būdamas septynerių.

Ji vadinosi „Funk Machine“.

2. Princas išmoko groti savarankiškai.
Princas buvo net kelių instrumentų virtuozas, meistriškai grojo tiek gitara, tiek pianinu. Viename interviu jis atskleidė, kad muzikos išmoko savarankiškai: „Mano tėvas išeidamas iš namų paliko pianiną. Man juo nebuvo galima groti, kai jis būdavo namie, nes aš negrojau taip gerai kaip jis (jo tėvas buvo pianistas – red. pas.). Taigi, jam išėjus aš buvau pasiryžęs tapti toks geras kaip ir jis. Taip aš išmokiau save groti, ir tiesiog pasilikau muzikoje ir dariau tai visą laiką.“

3. Kartu su Džeimsu Braunu jis šoko dar būdamas dešimties.
„Mano patėvis mane pastatė ant scenos kartu su juo ir aš šokau, kol apsauginis mane išnešė“, - MTV sakė Princas 1985 metais. Vėliau jis šoko kartu su Braunu ir Maiklu Džeksonu Beverlio teatre Lon Andžele.

4. Kartą jis buvo tiek bankrutavęs, kad ėjo į „McDonald‘ą“ tik pauostyti maisto.
„Aš neturėjau pinigų, todėl stovėjau prie „McDonaldo“ ir uosčiau viską“, - 1985 metais jis sakė "Rolling Stones" žurnalui, prisimindamas savo karjeros pradžią.

5. Jis sukūrė visą „Betmeno“ garso takelį todėl, kad buvo įsimylėjęs Kim Besindžer.
"Betmeno" režisierius Timas Burtonas planavo , kad filmo garso takelį kurs Princas ir Maiklas Džeksonas, pastarasis turėjo dainuoti balades, o Princas sukurti fanko takelį. Viskas baigėsi tuo, kad Princas prikūrė filmui tiek muzikos, kad iš jos būtų buvę galima išleisti visą albumą. Taip atsitiko tada, kai jis įsimylėjo pagrindinę aktorę Kim Besindžer. Norėdamas ją sužavėti, jis net atšaukė savo turą Japonijoje, kad galėtų dirbti prie muzikos. Netrukus po to, kai garso takelis buvo išleistas, Princas, kartu su Besindžer, sukūrė albumą „A Hollywood Affair“, bet įrašas buvo sukritikuotas, iš esmės dėl to, nes ji nebuvo labai gera dainininkė.

6. Dėl per didelio išlaidavimo Jis beveik prarado savo „Paisley Park“ studiją
Dėl eilės nesėkmingų albumų, Princo pajamos devyniasdešimtųjų viduryje smuko, bet tai nesustabdė jo nuo beprotiško išlaidavimo. Jis neuždarė „Paisley park“ komplekso, atvirkščiai, laikė jį dirbantį pilnu pajėgumu, 24 valandas per parą. Išlaikyti studiją jam kainavo pusę milijono dolerių per metus. O ši buvo skirta vien tam, jei jam būnant Los Andžele šautų į galvą ką nors įrašyti. „Paisley park“ turėjo visą laiką dirbančią valgyklą, dešimt siuvėjų, jei Princui ar jo muzikantams staiga prireiktų drabužių, ir visada pasiruošusią filmavimo komandą, kad ši filmuotų vaizdo įrašus, kurie niekad taip ir nebuvo išleisti. To ir kitų nesėkmingų investicijų pasėkoje, jis vos neprarado viso savo verslo.

7. Jis manė, kad „The Black Album“ buvo blogis.
Princas pareikalavo, kad jo sunkiojo fanko albumas „The Black Album“ būtų atšauktas savaitę prieš jo išleidimą 1987 metais, nes jis kažkodėl nusprendė, kad šis įrašas yra šėtono darbas. Jis aiškino, kad albumas buvo sukurtas „užčiaupti kritikams“, bet galų gale suprato, jog jis leido „tamsiajai jo pusei sukurti kažką blogo“. Albumas galiausiai buvo išleistas 1994, tačiau labai mažu tiražu.

8. Kaip moteris jis planavo išleisti visą albumą
Princas dirbdamas prie „Sings of time“ atrado savo moteriškąją pusę, kurią pavadino Camille. Jis šį personažą naudojo single „If I was your girlfriend“ ir pasiekė moteriško balso efektą pagreitindamas įrašą. Kiek žinoma, jis kaip Camille įrašė visą albumą, bet galų gale albumas nebuvo išleistas, taip pat jis atsisakė planų sukurti filmą apie personažą, kuriame jis vaidintų save ir tuo pačiu pasirodytu kaip Camille.

9. Ši moteris įkvėpė jį parašyti daugybę dainų

Aštuoniasdešimtaisiais Princas buvo karštai įsimylėjęs Siuzaną Melvoin, „Revolution“ grupės gitaristės Wendy Melvin sesę dvynę. Romanas nebuvo labai sėkmingas, jį nuolat gadino pats Princas, lakstydamas paskui sijonus. Tačiau ši meilė tapo įkvėpimu tokiems jo hitams kaip „The Beautiful ones“, “Nothing Compares 2 U,” and “Forever In My Life.” Kai jie galų gale išsiskyrė visam laikui, Princas įrašė dainą pavadinimu „Wally“, kuriame jis išpažino savo slapčiausias mintis apie Melvoin savo sargybiniui ir šokėjai Wally Sofford. Tą dainą išgirdo tik Princo garso inžinierė Susan Rogers ir buvo ištrinta iš karto po to įrašymo. Kiek vėliau dainą jis įrašė antrą kartą.

10. Jis norėjo, kad atlikėja Vanity būtų žinoma kaip Vagina.
Princas parašė ir prodiusavo įrašą grupei „Vanity 6“, trio, kurio pagrindinė atlikėja - Denise Matthews, moteris su kuria jis susitikinėjo ankstyvaisiais aštuoniasdešimtaisiais. Jis norėjo, kad jos sceninis pseudonimas būtų Vagina. Bet ji atsisakė ir pasirinko prisistatyti kaip Vanity. Grupė vadinosi Vanity 6, nes trys grupės narės turėjo šešias krūtis.

11. Princas buvo košmariškas nuomininkas
Princas išsinuomojo namą Los Andžele iš NBA žaidėjo Karloso Boozerio ir padarė jame keletą pakeitimų. Buvęs Boozerio komandos draugas Džėjus Williamsas pasakojo:
„Princas pakeitė priekinius vartus Princo ženklu, jis pakeitė pagrindinį miegamąjį į grožio saloną, jis pakeitė mėlyno vandens srovę vedančią prie priekinių durų ir rožinę, jis išgriovė sienas, pakeitė lubas. Boozas buvo neapsakomai įsiutęs. Jis buvo pasiruošęs eiti pas Princą ir iškaršti jam kailį. Bet tas bičas tiesiog pasakė: „Štai, Boozeri, čia tau nedidelis milijono dolerių čekis, to turėtų užtekti, kad viską grąžintum kaip buvę“. Tada Boozeris tepasakė, kad tas mažas žmogutis yra žiauriai kietas.