Kai kurie negali nusiraminti net jei maksimaliai išnaudoja gyvenimą. Hughui Jackmanui, pavyzdžiui, nepakanka būti ekrano herojumi, jis nori juo būti ir realybėje. Neseniai jis plaukiodamas Sidnėjaus Bondi paplūdimyje išgelbėjo tris nelaimingus plaukikus plaukiojančius audringame vandenyne. O po to jis apėjo pusę paplūdimio, norėdamas įspėti žmones apie pavojų.

Panašūs herojiški poelgiai nestebina, jei atsižvelgiame į Jackmano kūno sudėjimą. Po septynių filmų, nufilmuotų per pastaruosius 15 metų, ribos tarp Hugho Jackmano ir jo superherojaus Ernio tapo vos pastebimos. Būdamas 47 metų australas atrodo stipresnis nei kad jis pats būdamas 30-ies. Mes visi buvome to liudininkais, sėdėdami kino teatro salėse. Žinoma, vargu, ar Hughas turi sugebėjimą regeneruotis, tačiau jam pavyko pristabdyti senėjimo procesą.

Aktorius leidiniui „Men's Health“ papasakojo mums, kaip jis atnaujino savo treniruočių programą, mitybą ir apskritai gyvenimo būdą tam, kad pasiektų dabartines kūno apimtis ekrane ir kad išlaikytų savo formas ilgam. Jei jūsų tikslas – būti žvėrimi visu 100 proc., tavo herojumi turi būti Ernis. Tačiau jei nori tapti stipresnis, kovoti savo prigimtimi ir būti pasiruošusiam išgelbėti žmones nelaimingose situacijose, sek paskui Hughą Jackmaną.

Neapgaudinėk savęs

Kai tik Hugh Jackmanas pasirodė ekranuose kaip Ernis, jo skiriamieji bruožai buvo ne jo fizinė forma, bet nagai. „Maniau, kad reikiamą formą galima pasiekti per mėnesį“, – prisimena aktorius. Nuolat lankydamasis sporto salėse jis niekada neužsiaugindavo raumenų. „Tai buvo juokinga. Jei manai, kad gali užsiauginti 10 kg raumenų per mažiau nei per pusę metų, tu apgaudinėji pats save, – sako Jackmanas. - Tu tiesiog storėsi“. Jei nori turėti papildomų 10 kilogramų raumenų, kaip tai padarė Jackmanas dėl Ernio vaidmens, turėsi rimtai padirbėti.

Tyrimai parodė, kad jei laikysiesi griežtos treniruočių programos apie pusę metų, tikimybė užsiauginti raumenis išaugs iki 50 proc. Būk sąžiningas pats su savimi.

Svorių kėlimas – tavo pagrindinis pratimas

Laimei, yra vienas gana efektyvus būdas norint pasiekti įspūdingas kūno formas. Tas būdas – svorių kėlimas. Tai visų pratimų karalius, kaip neseniai nustatė McMasterio universiteto mokslininkai, jis iššaukia testosterono lygio padidėjimą 100 proc., taip pat dešimčia kartų padidina augimo hormono gamybą, ir būtent šie du baltymai yra atsakingi už raumenų masės augimą bei riebalų deginimą.

Hughas Jackmanas. Vida Press nuotr.

Jei esi tvirtai apsisprendęs, pasižiūrėk į nuotrauką, kur ruošdamasis juostos „X-Men: Days of Future Past“ filmavimui Hughas Jackmanas kelia 210 kg svorį. „Negaliu pasakyti, kad didžiuojuosi šia nuotrauka, tačiau apskritai lygis gana „kietas“. Tai buvo nemažas svoris, nuo tokio galima ir stuburo išvaržą gauti. Kuomet manęs laukia svorio kėlimo treniruotė, aš pabundu jausdamas pavojų. Manyje gyvena tvirta konkurencinė dvasia ir aš neapkenčiu nuostolių“, - sako aktorius. Ir, nors mes nerekomenduojame stumti svorį, lygų keturioms Halle Berry, hormonų antplūdis dėl svorio kėlimo bus neįtikėtinas.

Nusiteik tinkamai

Jei vien nuo minties apie svorį, kurį ketini kelti, tu išsigąsti, tau reikalingas tinkamas psichologinis nusiteikimas. „Aš visada save įsivaizduoju kaip Ernį, – juokiasi Hughas. - Žinau, kad tai gali pasirodyti juokinga, ir visi nuspręs, kad aš išsikrausčiau iš proto ir einu treniruotis su nagais. Tačiau kai aš pabundu, aš visai ne tas herojus, kuris gali pakelti 210 kg. Todėl aš įsivaizduoju, kad esu Ernis, o jis tą gali. Aš turiu būti įsiutęs“. Leuveno universiteto (Belgija) mokslininkai kaip tik aptiko ryšį tarp įsiutimo ir fizinėmių galimybių. Jei tu prisiminsi tai, kas tave siutina – pavyzdžiui, kelionė į darbą piko metu – tu patirsi jėgų antplūdį.

„Per pirmus penkis kėlimo kartus su manimi viskas tvarkoje. Bet 8-ąjį, 9-ąjį kartą mano galvoje sukasi tik viena mintis: „Aš – Ernis“. Jei treniruojuosi vienas, tuomet tiesiog šaukiu šią frazę. Žmonės žiūri į mane tarsi į kokį išprotėjusį.“ Tačiau tai veikia. Nukreipk savo įsiūtį reikiama kryptimi, ir tada tu galėsi pasiekti norimą rezultatą – o po to žvilgsniai, nukreipti į tave, bus visai kitokie.

Žmogaus-uolos patarimai

Jackmanas treniruočių patarimų dažniausiai klausia Dwayne'o Johnsono, geriau žinomo „The Rock“ (Uola) pravarde. „Pirmą kartą, kai jam paskambinau, jis buvo filmavimo aikštelėje. Kol mes su juo kalbėjomės, kažkas pasibeldė į duris ir pakvietė jį filmuotis. Vyras-uola paprašė manęs kiek palaukti ir sušuko: „Pasakyk, kad kalbuosi su Erniu“, - prisimena aktorius. Tas pokalbis iš esmės pakeitė H. Jackmano požiūrį į treniruotes.

„Jis mane įtikino, kad į tvarkaraštį reikia įrašyti dar vieną treniruotę. Johnsonas jėgos pratimais užsiima rytais, po to po pietų, o galiausiai naudoja elipsinį treniruoklį kardiotreniruotei. Jis niekada nepriauga riebalų, nepriklausomai nuo to, kiek jis valgo“, - sako aktorius. Kalbant apie mitybą, Dwayne‘as siūlo laikytis „7 dienų“ režimo, o aštuntąją – išsikrauti. „Pamenu, nusiunčiau jam blynelių nuotrauką“ – pasakoja Jackmanas. „Apgailėtinas vaizdelis“ – jis man atsakė, o po to atsiuntė savo pietų nuotrauką: sausainiai, picos ir keli stikliukai tekilos. Koks jis kietas!“.

Pasitikėk profesionalais, o ne pažįstamais

Jackmanas atsisakė daugelio preparatų. Visus baltymus jis gauna iš maisto. Leidinio „Men's Health“ žurnalistai savo akimis matė, ką jis valgo ryte: 6 kiaušinių omletas, 4 riekės keptos duonos su riešutų sviestu, lėkštė avižinės košės ir pusė avokado - ir visa tai iki 11 val. ryto. Tačiau Hughas ne visada taip maitinosi.

„Kažkada aš valgiau viską, ką man rekomenduodavo, – sako Jackmanas. - Užtekdavo kam nors iš sporto salės pasakyti, kad štai toks preparatas padeda deginti riebalus, ir aš jį nedelsiant pirkdavau. Visi preparatai buvo legalūs, tačiau jų mišinys buvo pasibaisėtino skonio. Tai buvo kvaila“. Tikėk tik tuo, kas yra įrodyta moksliškai.

Tavo baimė - tavo asmeninis treneris

Jei nori ištreniruoti raumenis, pasitelk baimę kaip savo asmeninį trenerį. „Willas Smithas kartą pasakė: „Paprasčiau yra išlaikyti formą nei kad ją įgyti“. Dabar neturiu išsikėlęs jokių tikslų, tačiau vis tiek lankausi sporto salėje 5 kartus per savaitę“, - sako aktorius.

Galėtume pasakyti, kad reguliarios treniruotės pailgins gyvenimą ir padarys tave laimingu ir sėkmingu žmogumi, ir tai būtų tikra tiesa, bet yra dar stipresnė jėga, kuri tave gali motyvuoti. „Priežastis, dėl ko treniruojuosi – tai baimė. Man prireikė 2 metų tam, kad sugebėčiau iškelti 210 kg. Nenoriu prarasti šių rezultatų. Net jeigu man niekada neteks filmuotis, aš vis tiek kilnosiu svorį“, - sako Hughas Jackmanas.