Pameni sceną iš filmo „Scarface“, kuriame yra narkotikų kalnas ir pagrindinį vaidmenį atlieka Al Pacino? Kai kurie smaližiai pasiekia tokį patį kraštutinumą vartodami cukrų. Šiuo metu mokslininkai ruošia medžiagą, kuri galėtų pakeisti cukrų tiems žmonėms, kurie yra priklausomi nuo jo. Jei tau atrodo, kad tu – vienas jų, perskaityk šiuos 6 faktus. Turi sunerimti, jei pritari bent vienam teiginiui.

Aš vartoju cukrų tam, kad smegenys geriau dirbtų"

Tiesą sakant, narkomanai vartoja tam tikras medžiagas, nuo kurių yra priklausomi, tuo pačiu tikslu. Jei tu manai, kad prieš svarbų susitikimą ar intensyvų protinį darbą tau reikia suvalgyti šokoladinį batonėlį, kad pakeltum gliukozės lygį savo organizme, tu visu greičiu keliauji prie priklausomybės nuo cukraus. Mokslininkai įsitikinę, kad gliukozę, kuri yra cukruje, galima pakeisti MCT papildu, kurį vartoja kultūrizmo propaguotojai ir kuriame yra ketonų. Šios medžiagos niekuo nemenkesnės už gliukozę.

Manau, kad cukrus nekelia pavojaus"

Nauji moksliniai tyrimai, paskelbti žurnale „Who“, kalba apie tai, kad cukrus ir mėsa – vieni pagrindinių produktų, sukeliančių vėžį. Mes siūlome vengti saldumynų ir valgyti tų gyvulių mėsą, kurie maitinosi žole, o ne grūdų pašaru. „Pastarajame yra mažiau omega-3 riebalų, daugiau antibiotikų ir genetiškai modifikuotų priedų“, – teigia mokslininkai.

„Aš dėl visų problemų kaltinu riebalus“

Manoma, kad sotieji riebalai yra visa ko blogo priežastis, nors cukrus taip pat ne išimtis. Didžiosios Britanijos mokslininkai nustatė, kad žmonės, vartojantys daug cukraus, savo kraujo plazmoje turi aukštesnį lygį trigliceridų ir mažesnį - „gerojo“ cholesterolio.

„Laikydamasis dietos nenutraukiu cukraus vartojimo“

Geriau palik ramybėje riebalus ir mažink cukraus vartojimą. Kiaušinių tryniuose yra cholino, kuris yra naudingas nervinių impulsų perdavimui tavo smegenyse, o žuvų taukuose yra gausu vitamino D. Be to, vietoje cukraus vartok daugiau riebalų, taip išliksi sotus ilgesnį laiką.

„Vartoju saldumynus kaip energijos šaltinį“

Jei prieš einant į sporto salę tu valgai kažką saldaus, tavo organizmas įpranta reikalauti cukraus prieš aktyvų užsiėmimą. Kai kūnas pripranta deginti būtent riebalus, o ne angliavandenius, tuomet pastarųjų nėra būtinybės deginti. Prieš treniruotę geriau suvalgyk pusę avokado.

„Vartoju cukrų nedideliais kiekiais“

Kaip ir pasyvaus rūkymo atveju, kiekis neturi ypatingos reikšmės. Jeigu vartoji cukrų mažomis dozėmis, geriau į arbatą įmesk mėtos lapelių ir citrinos.