Kuomet 1988 metais kino teatrų ekranuose pasirodė juosta „Bloodsport“, pasakojanti apie maišytų kovos menų entuziastų gyvenimą, mažai kas tikėjo, kad du milijonus dolerių kainavęs filmas padengs bent pusę išlaidų. Tačiau kai į kasą vienas po kito pradėjo byrėti milijonai (o iš viso „Bloodsport“ surinko 65 milijonus dolerių pajamų), kuomet žurnalų viršeliuose vis dažniau ėmė pasirodyti pagrindinį vaidmenį atlikusio belgų aktoriaus Jeano-Claude'o Van Damme'o, puikiai įsisavinusio karate ir kikboksą, veidas, prodiuseriai suprato, kad atrado aukso gyslą.

Van Damme'o kultas be didesnių problemų prasiveržė ir į byrančio socialistinio lagerio šalis – jo plakatus buvo galima užtikti praktiškai bet kurio paauglio kambaryje.

„Cyborg“, „Kickboxer“, „Death Warrant“ ir kiti filmai aktoriui staigiai pelnė šlovę ir sunešė nemažus pinigus. Užgriuvęs dėmesys ir pripažinimas aktoriui pakišo koją – šalia spindesio pramogų pasaulyje visada egzistuoja ir pagundos. Vedusio vyro romanas su Australijos popmuzikos princese Kylie Minogue, nuolat šniaukščiamas kokainas – aktorius buvo tapęs tikru tabloidų „numylėtiniu“. Skandalai ir blėstantis populiarumas galėjo palaužti aktorių, tačiau jis rado jėgų atsitiesti.

Po ilgokos pertraukos Van Damme'as į kino pasaulį triukšmingai sugrįžo 2012 metais su kino juosta „The Expendables 2“, kuriame vaidino visa svajonių komanda – pradedant nuo Chucko Norriso ir Sylvesterio Stallones, baigiant Jasonu Stathamu ir Bruce'u Willisu.

Šiandien garsiajam belgui (kuriam turbūt mažiausiai tikrų posakis „ramus kaip belgas“) yra 55 metai ir nors jis retokai pasirodo filmavimo aikštelėse, džiaugiasi nerūpestingu gyvenimu ir stengiasi palaikyti formą – galbūt dar ką prireiks gelbėti kino ekrane?