Nuraminsime: traumos sekso metu yra gana retas dalykas. Ir, kaip sako „Men‘s Health“ sekso ekspertė, Indianos universiteto mokslininkė bei knygos „Great in Bed“ autorė Debby Herbenick, jei jau taip nutinka, tai dažniausiai būna dėl vietos pasirinkimo, bet ne dėl paties proceso. Tai yra, neįprasta vieta - ar tai būtų tualetas lėktuve, ar stalas biure - nėra patogi, dėl ko ir patiriamos traumos. Tačiau kai kurios pozos yra pavojingesnės už kitas. Galima, pavyzdžiui, pasitempti kaklą ar patirti penio lūžį, jei norėsi realizuoti savo sumanytą planą. Pateiksime panašių pozų pavyzdžius. Venk jų arba būk itin atsargus.

Nuogas virėjas

Poza: tu stovi pasistiebęs, o ji sėdi ant stalviršio.

Rizika: kaip teigia Harvardo universiteto seksologijos ir psichologijos dėstytojas Justinas Lemilleras, dauguma penio lūžio atvejų nutinka dėl energingos trinties. Jei ji sėdi priešais tave, tu kupinas entuziazmo gali pataikyti į jos gaktikaulį ar netgi stalą.

Kas taip pat rizikinga: bet kokia poza, kai tu stovi pasistiebęs. Gali pasitempti blauzdos raumenis ir savo vyrišku pasididžiavimu atsiremti į ką nors kieto.

Seksas ant medicininio kamuolio

Poza: jūs sėdite vienas priešais kitą ant medicininio kamuolio.

Rizika: užsiimti seksu ant spyruokliuojančio medicininio kamuolio gali būti smagu, tačiau atmink, ką sako Debby Herbenick: „Penio lūžis dažniausiai įvyksta tais atvejais, kuomet organas trinties metu visiškai išeina iš makšties“. O kadangi tu negali nuspėti, kaip šoktelės kamuolys, penis gali iššokti ir tavo partnerė paprasčiausiai atsisės ant jo visu savo svoriu.

Kas taip pat rizikinga: bet kokios pozos, kuriose ji kontroliuoja judėjimą, ypač jei ji ne juokais įsiaudrinusi. Kaip dar kartą pabrėžia Debby Herbenick, tokiose pozose penis gali lengvai išslysti.

Atsilošusi raitelė


Poza: tu guli ant nugaros, ji sėdi ant tavęs, tačiau vietoje to, kad padėtų rankas ant tavo krūtinės ir pasilenktų kiek į priekį, ji atsilošia atgal.

Rizika: Kalifornijos universiteto mokslininkų duomenimis, dažnas erekciją pasiekusio penio nuokrypis žemyn po kiek laiko gali išprovokuoti susirgimą Peyronie liga (kuomet sunegaluojama dėl per didelės varpos ašinės apkrovos erekcijos metu). Jei jauti įtampą, reiškia ji per daug atsilošė atgal.

Kas taip pat rizikinga: atbula raitelė, pasilenkusi į priekį, bei kitos pozos, kuriose tavo penis per daug nulenkiamas žemyn.

Kareivėlis


Poza: misionieriaus, stovint. Tu ją laikai ant rankų, atsilošęs atgal, o tam, kad būtų trintis, tu sulenki kelius ir pastūmi ją į viršų.

Rizika: kaip pastebi D. Herbenick, tokie akrobatiniai pratimai gali baigtis nugaros traumomis, jau nekalbant apie riziką nukristi ar numesti draugę.

Kas taip pat rizikinga: bet kokios panašios pozos greičiau jau tinka akrobatinio meno pratimams.