Rusijos visuomenę ir prajuokino, ir sugraudino, ir papiktino žinia, apie 25 metų Permės karinio instituto valgyklos viršininko prasižengimą. Vyresnio leitenanto laipsnį turintis kariškis sugalvojo pasipelnyti iš dviejų pirmakursių kursantų.

Permės įgulos teisme buvo išsiaiškinta, jog vyresnysis leitenantas, kurio pavardė nepranešama, du kartus reketavo pirmakursius. Vieną kartą jis pareikalavo pakišos, pastebėjęs rūkantį pirmakursį – karininkas grasino kursantui, jog šis bus išmestas iš instituto, jei neduos 2800 rublių (apie 34 eurai) dydžio kyšio. Iš kito pirmakursio, skambinusio mobiliuoju telefonu draudžiamoje vietoje, karininkas pareikalavo originalesnio kyšio – jo arsenalą žaidime „World of Tanks“ papildyti tanku, kainuojančiu 3000 rublių (kiek daugiau nei 36 eurai). Ginklų pirkimas ir pardavimas už realius pinigus yra įprastas dalykas kompiuterinių žaidimų mėgėjų pasaulyje.

Sukčiavimu apkaltintas kariškis atsidūrė teisiamųjų suole, kur pripažino savo kaltę, studentams gražino pinigus ir sumokėjo 50 tūkstančių rublių (605 eurų) baudą.

Kariškis iš tarnybos kariuomenėje atleistas nebuvo, tačiau iš Permės teko išvykti į Šiaurės Kaukazą.