„Niujorkas - tai šventė, kuri amžinai su tavim. Visada gera sugrįžti į šį miestą, kuris alsuoja energija ir tolerancija: čia visiems užtenka vietos po saule ir gera, kai tavęs niekas nepažįsta, kai gali eidamas gatve šypsotis saulei ir pasauliui, nebijot ką pagalvos praeiviai, skirtingai nuo Lietuvos”, - pirmaisiais kelionės įspūdžiais dalinasi stilingiausias šalies vyras Juozas Statkevičius.

Pirma stotelė prieš atvykstant į visų išsvajotąją Ameriką – Stambulas. Čia J. Statkevičius apsistojo pačioje miesto širdy įsikūrusiame viešbutyje „Grand Hotel de Londres“. Nuo seno šis viešbutis garsus tuo, kad kai atplaukdavo laivai iš viso pasaulio - „Para Palace“ viešbutyje apsistodavo pirmos klasės keleiviai, o antrosios įsikurdavo šalia esančiame ir vietinių vadiname „Big Londra“ (liet. Didysis Londonas, - aut. past.). „Dvidešimt penkis milijonus gyventojų turintis miestas apgaubė savo puikia atmosfera. Pagrindinėje miesto gatvėje žmonių tiek, kiek Vilniuje būna tik per Kaziuko mugę. Stambulas – nuostabus, amžinas miestas, kur jungiasi Europa ir Azija, kur Sofijos soboro mąstelis parodo, kokio dydžio yra ši šalis”, - susižavėjimo neslėpė viename gatvės restoranėlių vakarieniaujanti stiliaus ikona Juozas Statkevičius.

J. Statkevičius ir A. Kamantauskas, asmeninio archyv. nuotr.

Niujorke J. Statkevičius viešės dešimt dienų. Į Ameriką garsiausias Lietuvos dizaineris atvyko kartu su vienu iš „Vyrų mados savaitės“ organizatorių, renginių organizavimo ir komunikacijos agentūros „ReKūrai“ vadovu Aurimu Kamantausku.

J. Statkevičius ir A. Kamantauskas, asmeninio archyv. nuotr.

Čia dizaineris susitiks su Niujorke įsikūrusiais draugais – savo agentu Gregu Millu, manekene Svetlana Griaznova, juvelyru Kristoforu Valaičiu, menotyrininku ir kurso draugu Liutauru Pšibilskiu, geriausiu barmenu Niujorke Antanu Samkumi ir filantorpe Audra Butvei-Gruss. Kelionės planuose - mados pristaymai, parodos ir spektakliai Brodvėjaus teatruose. Dizaineris Juozas Stakevičius Niujorke jaučiasi kaip namuose bei žada pasidalinti visais savo įspūdžiais iš pasulio metropolio.

Asmeninio archyv. nuotr.

J. Statkevičius, asmeninio archyv. nuotr.

J. Statkevičius, asmeninio archyv. nuotr.

Kitose "Vyrų mados" nominacijose laureatais paskelbti:

Metų klasikinis stilius – restorano „Stikliai“ bendraturtis Romas Zakarevičius
Metų modernios klasikos stilius – kulinaras Alfas Ivanauskas
Pažabojęs tendencijas – dizaineris Juozas Statkevičius
Metų sceninis įvaizdis – elektroninės šokių muzikos atlikėjai Beisoul ir Einius
Metų bohemietis – menininkas Linas Cicėnas - Cica
Metų stilingiausia barzda – dizaineris Giedrius Paulauskas
Už indėlį į vyriško stiliaus puoselėjimą – žurnalistas Algimantas Čekuolis

Daugiau kelionės akimirkų - fotogalerijoje: