Oberhauzene (Vokietija) vykusią kovą F. Sturmas laimėjo taškais minimalia persvara: teisėjų taškai pasiskirstė taip: 114:114; 115:113; 115:113.

Čempiono titulą pelniusiam vokiečių boksininkui ši dvikova tapo keturiasdešimtąja, iškovota ringe (iš jų – 18 laimėta nokautu). Be to, per savo karjerą F. Sturmas yra patyręs penkis pralaimėjimus, trys dvikovos baigėsi lygiosiomis.

F. Čiudinas, kuris F. Sturmą taškais buvo įveikęs praėjusių metų gegužę, ringe pralaimėjo pirmą kartą. Iki šios dvikovos jis buvo iškovojęs keturiolika pergalių, dešimtyje dvikovų varžovus pasiuntęs į nokautą.

Felixas Sturmas. Vida Press nuotr.

Teisėjams paskelbus, kad dvikovos nugalėtoju tapo F. Čiudinas, rusų sportininko stovykloje kilo didžiulės aistros. Rusų boksininko vadybininkas Umaras Kremliovas pareiškė, jog WBA paduos į teismą.

„Jie – sukčiai. Tai paprasčiausi sukčiautojų veiksmai, pardavė už pinigus. Tai net ne sportas, WBA nupirko. Jūs juk matėte, kas vyko – tai visiškas cirkas“, - piktinosi F. Čiudino vadybininkas, kuris įsitikinęs, jog jo globotinis dvikovoje su F. Sturmu laimėjo kiekvieną raundą.