Buvusio Didžiosios Britanijos ministro pirmininko, sero Winstono Churchillio aksesuaras, vadinamas Pergalės laikrodžiu („Victory Watch“), aukcione buvo parduotas daugiau kaip už 700 tūkstančių JAV dolerių, ir tai aštuonis kartus viršijo pradinę sumą, praneša leidinys „Business Standard“.

Laikrodis pagamintas iš aukso, jo ciferblate pavaizduotas Šv. Jurgis, ietimi persmeigiantis gyvatę. Kitoje korpuso pusėje pavaizduotas pasaulio žemėlapis ir išgraviruotas žodis „pergalė“ (Victory) simbolizuojanti V raidė, Antrojo pasaulinio karo metai (1939-1945) ir premjero, kritiniu karo periodu sėkmingai vadovavusiam Anglijos gynybai, pavardė.

Winstono Churchillio laikrodis. Vida Press nuotr.

Šį aksesuarą pagamino šveicarų įmonė „Agassiz and Co“ - kiekvienam Antrajame pasauliniame kare nugalėjusios šalies-sąjungininkės lyderis gavo po originalų laikrodį. JAV prezidentui Harry Trumanui buvo padovanotas Laisvės statula papuoštas laikrodis, prancūzų lyderiui Charles de Gaulle gavo aksesuarą su Jeanne d'Arc atvaizdu, o sovietų imperijos vadovui Josifui Stalinui skirto laikrodžio ciferblatą puošė penkiakampė žvaigždė.