Saarlando universiteto (Vokietija) mokslininkai šešis mėnesius stebėjo 69 žmonių grupę nuo 30 iki 60 metų amžiaus, kurie anksčiau nesportavo ir nerūkė. Eksperimento metu jie reguliariai atlikdavo aerobikos ir jėgos pratimus, jiems buvo atliekami kraujo tyrimai.

Rezultatai parodė, kad treniruotės padėjo dalyviams sulėtinti senėjimo procesą. „Mankštos pagalba galima atrodyti jauniau, ir taip pat sustiprinti savo sveikatą bei pridėti keletą – nuo 3 iki 7 gyvenimo metų“ – pastebėjo Džordžo Sanjay Sharmos universiteto Londone kardiologijos profesorius. Anot gydytojo, sportas – tai puikus antidepresantas, be to, jis gali sulėtinti demencijos (senatvinės silpnaprotystės) vystymąsi.

„Pradėti daryti mankštą niekada ne vėlu. Būnant 50-60 metų amžiaus, darant vidutinio sunkumo mankštą galima 50 proc. sumažinti širdies priepuolio riziką. Netgi jei užsiimate mankšta būdami 70 metų, 10 proc. sumažinsite širdies ligos vystymosi riziką“, – įsitikinę mokslininkai.
Ekspertai pataria intensyviai pasivaikščioti arba bėgioti mažiausiai 20 minučių kasdien, kad išlaikytumėte širdies ir kraujagyslių sveikatą. O taip pat pataria mesti rūkyti – tačiau pastarąjį patarimą esame jau seniai įsisąmoninę, tiesa?

Primename, kad anksčiau amerikiečių mokslininkai nustatė, kad ilgų distancijų bėgimas gerina atmintį. O grupė tyrinėtojų iš Didžiosios Britanijos, Danijos, Ispanijos ir JAV bendrų eksperimentų metu išsiaiškino, kad užsiimti sportu naudinga net ir prastą ekologinę aplinką turinčiame mieste.