Filmuotoje medžiagoje iš 2013 metų Pasaulio pokerio serijos Las Vegase matome žaidėjus, sėdinčius prie varžybų stalo, žaidžiančius dėl 7 milijonų dolerių vertės prizo. Taip atrodo žiūrint pirmą kartą. Tačiau žiūrint dar ir dar kartą galima pastebėti įdėmiai žiūrinčią figūrą, panašią į Tomą Cruise'ą, esančią viršutiniame kairiajame ekrano kampe. Jis sėdi žiūrovų salėje, apšviestas melsva šviesa, ir stebi žaidimą. Vyrą apsikabinusi ilgaplaukė juoda suknele ir žaviomis akimis – ji, pasirodo, buvo įdarbinta šiai vieninteliai užduočiai: glostyti vyro barzdą.

Taip internetui ir pasauliui buvo pristatytas keistas nenustygstančio 34 metų Dano Bilzeriano, didelių turtų paveldėtojo, reiškinys, jau spėjęs paplisti socialiniuose tinkluose. Prieš išgarsėjant „barzdos glostymo“ klipui, apie Bilzerianą buvo girdėję tik nedaugelis – pokerio mėgėjai ir jo fanų grupelė, sekę vyruką internete.

Nuotrauka iš Dano Bilzeriano "Instagram" paskyros.

Prabėgo metai ir Bilzerianas, buvęs JAV Karinio jūrų laivyno treneris, save apibūdinantis „riziką mėgstančiu kapitalistu“, leidžiantis laiką tarp Los Andželo ir Las Vegaso, tapo viena didžiausių interneto žvaigždžių, galinti sau leisti elgtis taip, apie ką daugelis galėtų tik pasvajoti, rašo žurnalas GQ.

Fanų tituluojamas „Instagramo“ karaliumi (jis turi daugiau nei 9 milijonus gerbėjų ir šis skaičius auga po 20 000 naujų fanų per dieną), Bilzerianas demonstruoja šokiruojantį gyvenimo būdą, kurio neriboja moralės, finansiniai ar teisiniai suvaržymai. Atrodo, kad jis įgyvendina Jasono Stahamo filmą – tik su dar greitesniais automobiliais, labiau atsipalaidavusiomis moterimis ir pažangesne ginkluote.

Šiam vyrukui plaukus kerpa moterys nuogomis krūtinėmis su peteliškėmis ant kaklo. Jis perka naujutėlaičius pikapus, kad galėtų pervežti 20 mm prieštankinius šautuvus. Jis daro aštuonženklius statymus žaisdamas pokerį. Fotografuoja save mobiliuoju telefonu šalia pagal individualų užsakymą pagaminto lėktuvo, kuris ant galinės dalies turi specialų ženklą – Bilzeriano naminio gyvūnėlio ožkos, vardu Dzeusas, portretą. Jis yra galingiausias priešnuodis prieš Justino Bieberio asmenukes.

Nuotrauka iš Dano Bilzeriano "Instagram" paskyros.

Kai Bilzerianas nėra nuogas fotografijose (jis turi plonas, plaukuotas kojas, gilų įdegį ir nudepiliuotą krūtinę, kuri atrodo panaši į prezervatyvą, prikimštą akmenų), dažniausiai matome apsirengusį karininko marškinėliais, batais ir darbininko kelnėmis. Jo antraštės yra pakankamai išraiškingos, kad pritrauktų milijoną gerbėjų socialiniame tinkle „Twitter“. „Mašinų parkavimas kelia mažiau problemų, nei anksčiau buvo manoma“, – rašė jis pastaruoju metu ir pridėjo nuorodą į nuotrauką, kurioje galima pamatyti jo šešiaračio 625 000 dolerių vertės automobilio „Brabus G63 AMG“ keistas padangas, įtaisytas ant kažkieno namų laiptų, esančių Los Andžele.

Kitoje žinutėje Bilzerianas teigė: „Mano didžiausia baimė – kad kas nors įsilauš ir aš negalėsiu nuspręsti, kuriuo ginklu juos nušauti.“ Prie žinutės buvo pridėta jo valgomojo stalo, padengto šautuvais ir žurnalais, nuotrauka.

Tačiau iškilus naujiems faktams apie Bilzerianą, formuojasi labiau trikdantis šio skandalingo internetinio barzdočiaus paveikslas.

Nuotrauka iš Dano Bilzeriano "Instagram" paskyros.

Tyrime, išspausdintame žurnale „Wall Street Journal“, atskleidžiama, kad jo tėvas, Paulas Bilzerianas, kuris šiuo metu yra Sent Kitse, Vakarų Indijoje, yra nuteistas sukčius, apmokėjęs tik 3,7 milijonus dolerių dviejų dešimtmečių senumo 62 milijonų dolerių skolos. Kyla klausimas, kiek Bilzeriano turimų pinigų yra jo tėvo. Tuo metu pornografijos žvaigždė teigia, kad ji gali paduoti Bilzerianą į teismą, nes jis kaltas dėl jos lūžusios kojos, mat nustūmė moterį nuo savo namo stogo į baseiną. Tai buvo „Hustler“ žurnalo surengtas triukas, kuris vos nenužudė jų abiejų. Aktorė tuo metu buvo nuoga, supanikavo ir paskutinę sekundę stvėrė „Instagramo“ įžymybei už marškinėlių. Reaguodamas į moters teisininko grasinimą, Bilzerianas pasakė: „Jūsų kaltinimų faktai neskraido, kaip, beje, ir jūsų klientė.“

Praėjusių metų gruodį Bilzeriano elgesys vėl visus šokiravo – pasirodė filmuota medžiaga, kurioje buvo rodoma, kaip vyras savo gimtadienio metu tariamai spardo moterį į veidą viename iš Majamio naktinių klubų. Moteris teigė, kad ji buvo palikta „kraujuojančia akimi“. Bilzerianas neigia šią suklastotą medžiagą ir sako, kad tiesiog saugojo kitą moterį, su kuria buvo tuo metu.

Nuotrauka iš Dano Bilzeriano "Instagram" paskyros.

Taip pat paaiškėjo, kad Bilzerianas turi sveikatos sutrikimų – jis yra patyręs du širdies smūgius būdamas 25 metų – ir tikriausiai buvo gydomas Michaelo Jacksono buvusio gydytojo Conrado Murray. Be to, neseniai jį ištiko plaučių embolija, kurią sukėlė pernelyg ambicingas pokerio tvarkaraštis, girtavimai ir seksas tarp Las Vegaso ir Havajų.

„Lekiu pabėgioti, – pranešė jis išsiregistravęs anksčiau iš ligoninės. – Lažinuosi iš milijono dolerių, kad nemirsiu. Ar norite lažintis?“

Nuotrauka iš Dano Bilzeriano "Instagram" paskyros.

Jeigu kas nors ir nužudys Daną Bilzerianą, tai tikrai nebus užsikimšusios arterijos, teigia daugiausiai laiko su juo praleidžiantys žmonės. „Beveik kiekviename jo kambaryje guli ginklai, – sako Jonathanas Grotensteinas, pokerio žaidėjas, vyresnysis „All In“ žurnalo darbuotojas. – Prieš įeinant jo sargybos vyrukai pasiveda tave į šalį ir perspėja jų neliesti, nes jie visi apsiginklavę. Tu žvilgteli į ginklus ir į visas tas moteris, ateinančias ir išeinančias... Ir sunku susilaikyti nenusistebėjus, kada gi visa tai baigsis.“

Pasakojimo apie „Instagramo“ karaliaus gyvenimą tęsinys – jau rytoj, birželio 17-osios vakare, naujame vyro gyvenimo būdo vadove www.vyriskai.lt