Tam, kad gyvenimas palengvėtų, surinkome 15 grožio patarimų, kurie padės jums sutaupyti laiką, rašo brightside.me.

Antakių gelio alternatyva

Jei baigėsi antakių gelis arba nenorite investuoti į tokią priemonę pinigų, vietoj jo galite naudoti paprastą plaukų laką. Užpurkškite nagų lako ant specialaus antakių šepetėlio arba ant seno, išplauto blakstienų tušo šepetėlio. Sušukuokite ir užfiksuokite antakius.

Kaip nusibalinti pageltusius nagus

Jei nagus dažnai lakuojate tamsiu laku, jie ilgainiui gali pageltonuoti. Tam, kad jie vėl atrodytų švarūs ir balti, pamirkykite vatos diskelį citrinų sultyse, apsukite aplink nagą ir apvyniokite aliuminio folija. Palaikykite 10-15 minučių, tada nuimkite.

Kaip nepamiršti priemonės galiojimo laiko

Dauguma gamintojų ant kosmetikos priemonės pakuotės nurodo, kiek laiko galima naudoti priemonę po to, kai pakuotė atidaroma. Jei nenorite to pamiršti, vos atsukę buteliuką ar indelį, paskaičiuokite, kada baigsis galiojimas ir žymikliu užrašykite datą ant buteliuko.

Skubi pagalba lūžusiam nagui

Jei jus ištiko tokia katastrofa, kaip lūžęs nagas, jums padės paprasčiausias arbatos pakelis. Iškratykite iš pakelio arbatžoles, iškirpkite nago dydžio juostelę ir uždėkite ant tos vietos, kur nulūžo nagas. Nukirpkite perteklių, kad juostelė tobulai prisitaikytų prie nago ir nulakuokite nagą su visa juostele lako pagrindu.

Akių lašai sudžiūvusiam tušui

Jei blakstienų tušas išdžiūvo, įlašinkite į indelį kelis lašelius akių lašų arba kontaktinių lęšių skysčio. Įlašinę užsukite indelį ir kelis kartus gerai sukratykite. Dabar tušas bus kaip naujas.

Kaip išvalyti plaukų tiesinimo ir garbanojimo žnyples

Atėjus laikui išvalyti plaukų tiesinimo ar garbanojimo žnyples, sumaišykite maistinę sodą su vandenilio peroksidu, šiame mišinyje pamirkykite minkštą servetėlę ir pavalykite ja žnyples. Tada nuvalykite visiškai sausa servetėle.

Matinį efektą lūpų dažams suteiks birūs skaistalai

Tam, kad lūpos atrodytų prabangiai matinės, ant lūpų dažų užtepkite skaistalų. Tik svarbu pasirinkti rinkamą atspalvį.

Tobulas manikiūras

Prieš lakuodamos nagus, odą aplink juos ištepkite lūpų balzamu arba vazelinu. Taip neištepsite odos laku – lengvai jį nuvalysite šepetėliu ar vatos pagaliuku.

Kaip apsaugoti kosmetikos priemones keliaujant

Kad pudra, skaistalai ar akių šešėliai kelionėje nesuskiltų ir nesubyrėtų, ant jų viršaus uždėkite vatos – tai sušvelnins bet kokius smūgius ir kratymą.

Pasigaminkite lėkštę, skirtą plauti kosmetinius šepetėlius

Kad greičiau ir veiksmingiau išsiplautumėte makiažo šepetėlius, pasigaminkite specialią lėkštę.

Paimkite paprastą vienkartinę plastikinę ar popierinę lėkštę ir karštais klijais nupieškite ant jos dugno kokius tik norite raštus. Kai klijai išdžius, sumaišykite vandenį ir šampūną ir šiame skystyje trinkite šepetėliu į dugną tol, kol per juos tekantis vanduo taps švarus. Galiausiai išskalaukite šepetėlius švariame vandenyje.

Viena gudrybė išdžiūvusiam akių kontūrui atgaivinti

Jei automatinis akių kontūras išdžiūvo, nuimkite šepetėlio galvutę, išimkite šerdelę, apsukite ją ir įdėkite kita puse. Kontūras bus kaip naujas!

Vaikiškas aliejus vietoj skutimosi putų

Vietoj skutimosi putų naudokite vaikišką aliejų. Ši paprasta gudrybė padės sudrėkinti odą, ji mažiau susierzins.

Tirpalas pėdų odai suminkštinti

Jei norite, kad pėdų oda būtų lygi ir švelni kaip kūdikio, pamirkykite pėdas tokiame tirpale:

2 puodeliai šilto vandens
1 puodelis acto
1 puodelis dantų skalavimo skysčio

Kad plaukai nesielektrintų

Atėjus šaltajam sezonui, vis aktualesnė tampa įsielektrinusių plaukų problema. Įveikti ją padės paprasčiausios džiovinimo servetėlės. Perbraukite jomis per visą plaukų ilgį.

Kad lūpų dažai neišteptų dantų

Visos žinome tą nemalonią situaciją, kai pasidažius lūpas ryškiais lūpų dažais ir nusišypsojus, ant dantų matosi lūpų dažų paliktos dėmės. Kad to išvengtumėte, pasidažiusios lūpas, įsikiškite į burną pirštą, lyg jį čiulpdamos. Pirštas nuvalys lūpų dažų perteklių, ir jie neišteps dantų. Po to galite lūpų kontūrus apvesti pieštuku, kad jos būtų dar ryškesnės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)