Klasikiniai ilgi paltai, pončai ir pelerinos – šį sezoną dizaineriai mums siūlo formų įvairovę. Papasakosime apie pačius įdomiausius paltų modelius, o jūs rinkitės sau artimiausią stilių, kuris geriausiai pabrėš jūsų figūros privalumus ir paslėps trūkumus.

Dvieiliai paltai

Dvieiliai paltai drąsiai gali pretenduoti į paties madingiausio šį sezoną vardą. Fantazijų šia tema šį rudenį galima sutikti praktiškai visose kolekcijose. Tikslus atkartojimas ar laisva interpretacija – spręsti tiktai jums.

Ilgas paltas

Pats madingiausias palto ilgis – iki blauzdų vidurio ar kulkšnies. Tokiu paltu apsirengus bus jauku bet kokiu oru, o jo universalumo galima tik pavydėti. Ilgą paltą galima nešioti ir prie džinsų, ir vilkint ypač trumpą suknelę, nesibaiminant praeivių žvilgsnių.

Pelerinos ir pončai

Aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje buvę madingos pelerinos, apsiaustai ir pončai ir vėl mados viršūnėje. Rudens kolekcijose tai toli gražu ne naujiena, tačiau greičiausiai šį sezoną jie žiūrisi maksimaliai harmoningai. Nešioti juos galima prie kelnių kostiumo, bohemiškų suknelių ir drabužių iš zomšos.

Paltas-švarkas

Konformizmo gerbėjai tinkamai įvertins naują požiūrį į viršutinius drabužius. Paltas, kurio kirpimas ir vaizdas primena švarką, gali būti puikiausiai dėvimas netgi patalpoje.

Vyriškas stilius

Paltas, kuris atrodo taip, lyg būtų pasiskolintas iš vyriško garderobo, vis dar madoje. Pirmenybę teikti derėtų neutraliems atspalviams, pavyzdžiui, pilkai. Tik taip maksimaliai priartėsite prie įkvėpimo šaltinio.

Su raštais ir papuošimais

Nepaisant akivaizdžios meilės raštams, dizaineriai primena, kad kalbant apie viršutinius drabužius tai labai rizikinga. Iš čia – visos įmanomos langelių interpretacijos. Pasirodo, tai gali atrodyti labai skirtingai.

Kaip dekoratyviniai elementai naudojami kutai, įsiuvai iš odos ar zomšos, siuvinėjimas ir aplikacijos. Jeigu praėjusiais sezonais visi šie elementai dosniai puošė visą paltą, tai šį rudenį viso labo subtiliai pabrėžia atlapų ir rankovių grožį. Dar vienas šio sezono hitas – kailinė apykaklės ir kišenių apdaila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)