Daugiau nei trisdešimt rankų darbo, viena nuo kitos itin besiskiriančių rankinių ir delninių kviestinės publikos teismui pateikusi autorė tvirtino, jog beveik pusmetį trukusį sumanymo įgyvendinimo procesą šįsyk vainikavo vaivorykštė.

„Nors ant nosies žiema – mano kūriniai šviečia visomis vaivorykštės spalvomis! Į rankines sudėjau viską, kas man atrodė gražiausia: gabalėlį vaiskaus vasaros dangaus, savo vyro išmintį ir meilę, sielą glostantį dukrelės dainavimą, nuoširdžią mamos maldą, angeliškas mano mokyklėlės „leliukų“ šypsenas, šunelių lojimą...“, - pasakojo R. Rožinskienė.

Antrąją kolekciją „Vaivorykšte“ ji pavadino dar ir dėl kitos priežasties. Joje dominuoja ryškios, spalvingos rankinės, kurios yra pakankamai talpios, net ir delninukės.

Pristatyti savo darbus R. Rožinskienė pakvietė ne profesionalius modelius, o estetinio lavinimo mokyklėlę, kuriai vadovauja, lankančių vaikų mamas. Dizainerės teigimu, norėjosi, kad darbus demonstruotų tos moterys, kurios iš tiesų ir galėtų džiaugtis ryškiaspalviais aksesuarais. Manekenėmis tapusios dailiosios lyties atstovės vilkėjo vienodas sukneles. Makiažu jos pasirūpino pačios, o jų šukuosenomis – žinomas kirpėjas Karolis Murauskas.

„Ieškoti savęs, savo Vaivorykštės niekada ne vėlu. Ar tau aštuoniolika, ar keturiasdešimt ... Savo kūryba tiesiog noriu padrąsinti moteris, kurios nesijaučia laimingos. Nenuvertinkite savęs! Kūrėjas visas moteris sutvėrė iš to paties Adomo šonkaulio, vadinasi, visos vienodai turime teisę į laimę! Skirtumas slypi... mokėjime pamatyti savąją Vaivorykštę!“, - įsitikinusi R. Rožinskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)