Ateinantį 2014 / 2015 m. rudens ir žiemos sezoną pastebimas pasidalinimas į konservatorius ir liberalus. Konservatyvi mada – tiesioginiu jos supratimu, ekscentriška mada – vargiai suprantama, tačiau šokiruoja praktiškai visus.

Tradicijos susitinka su inovacijomis, pabrėžtinai patogūs padorūs drabužiai – su gatviniu kiču iš dešimto dešimtmečio, pilka spalva su visais ramiais atspalviai – su akis rėžiančiais raštais, tarsi su eksperimentuojančių dailininkų paveikslais. Ar vyks kova? Jei taip, visiškai neaišku, į kieno pusę stoti.

Šiuolaikinio meno mada

Akivaizdus šios mados tendencijos pliusas – vizualus patrauklumas. Drabužiai, kaip paveikslai muziejuje, traukia žvilgsnį, pribloškia, nevalingai prikausto žvilgsnį mažiausiai kelioms minutėms.

O dabar įsivaizduokite, kad taip darys kiekvienas žmogus, pamatęs su jus su art deco stiliaus siuvinėta „Givenchy“ suknele, Roksanda Ilincic kostiumu su geometrinėmis figūromis mėgstamų Pieto Modriano spalvų arba „Chanel“ paltu, primenančiu Vasilijaus Kandinskio paveikslus.

Dizaineriai pasitelkia meną, jis jus persmelkia, nelieka jokių materialių pėdsakų, lieka tik spalvingi prisiminimai.

Konservatyvus normcore

Iš pirmo žvilgsnio į šią tendenciją norisi pasipiktinti: vienodi kostiumai (švarkai, kelnės, paltai, nertiniai, batai) matyti ne kartą, be to, ne tik dizainerių kolekcijose, bet ir eilinėse parduotuvėse, kurių vitrinos kartais tokios nykios, kad nė nesinori į jas žiūrėti.

Kurgi šio pilko ir juodo kasdieniškumo grožis, kad į jį atsisuko tiek daug dizainerių? Atsakysime – šie daiktai labiausiai pasiduoda stiliaus transformacijoms ir tarnauja ne vieną sezoną.

Pavyzdžiui, su „The Row“ kostiumu galima būti vyriška karjeriste, bet galima marškinius pakeisti trumpa palaidine, batus – basutėmis ant platformos ir vaidinti Miley Cyrus, galima pilką Joseph paltą derinti su auliniais suvarstomais batais, „Hugo Boss“ kostiumą padovanoti mamai, o paskui pasiskolinti neva susirinkimui, trumpą Victorios Beckham suknelę-paltą nešioti kasdien, kol vėl ateis vasara, o tada pakeisti jį safario stiliaus suknute su tropiniais raštais. „Nešiokite į sveikatą“,l – štai geriausia frazė šiai konservatyviai tendencijai.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)