Dizainerė Vida Sabaliauskienė tikina, kad pavasarinė mada moterims neparuošė jokių iš kojų verčiančių ir piniginę tuštinančių staigmenų: „Suprantama, kiekvienas kūrėjas, dizaineris turi savo stilių ir stengiasi jį puoselėti, todėl ant mados podiumo, o kartu ir mados žurnaluose pristatomi skirtingų siluetų, spalvų apdarai, siūloma skirtinga apdaila. Tačiau įvertinus bendrą pavasario mados kontekstą akivaizdu, kad visi laurai atitenka elegancijai. Nerėkiančiai, nešaukiančiai, subtiliai ir atrodančiai ne pigiai.“

Dizainerės nuomone, geriausiai jausis moterys, nesiblaškančios stilių įvairovėje, turinčios savitą, konkrečią aprangos kryptį, gebančios lanksčiai, ir, svarbiausia, išradingai interpretuoti naujoves, kurių nėra tiek jau ir daug.

Stilius. Elegancija lygiuojasi į klasiką. Šį sezoną ji tarsi išgryninta, išvaduota iš įmantrios apdailos, gausių detalių pinklių. Tai pasakytina ir apie kitus šį sezoną madingus stilius: romantišką bei kur kas griežtesnį uniforminį (ypač madingas vyriško stiliaus liemenes, švarkus, paltus, safario stiliaus drabužius).

Audiniai. Pavasario sezonas turi ir šaltąjį, ir šiltąjį periodus, todėl šalia šaltymečiui būdingos vilnos, kašmyro, kailio lygiagrečiai eina oda, trikotažas, kiauraraštis, nėriniai, šifonas, perforuoti audiniai, tinklelis, audiniai su kutais, žvyneliais. Tiesa, pastarieji du labiau dera išeiginiams, klubiniams apdarams, kasdieniai drabužiai jais tik dekoruoti.

Kailis ir oda 2013 m. prarado savo sezoniškumą: drabužiai iš jų ar tik detalės, aksesuarai madingi ir šiltą pavasarį, ir karštą vasarą, derinami su plazdenančiu šilku, šifonu, nėriniais, plonu trikotažu.

Spalvos. Pavasario paletė pripildyta linksmų ir gaivių spalvų, tiksliau – jų pustonių, kurių pavadinimus padiktavo pati gamta: sprogstančių pumpurų, mėtų žaluma, citrinos geltonis, mėlynos dulkės, Afrikos violetinė, dangaus mėlis, natūralus linas, nektarinas, aguonos raudona.

Absoliučia sezono numylėtine pripažinta maloni akiai sodriai žalia spalva, vadinama smaragdine (emerald). Dizaineriai mano, kad ji padės nuskaidrinti, atgaivinti garderobą ir kartu išlikti moteriai pačiai savimi.

Raštai. Madingi:
- neapibrėžti, abstraktūs, išplaukiantys tarsi miražas;
- gepardo kailio piešinys, suteikiantis moterims seksualumo, veržlumo, laukinės jėgos įspūdį;
- augaliniai, ypač atogrąžų miškų motyvai.

Siluetas. Būdingos tikslios, paprastos linijos. Madingi tiesūs, trapecijos formos ir smėlio laikrodžio siluetai. Įdomumo, originalumo apdarui suteikia sukirpimo įmantrumas ir spalvos.

Paltų, lietpalčių ilgis – nuo lakoniško silueto siekiančių šaligatvį iki trapecijos formos ar vyrišką dvieilį švarką primenančių trumpučių paltukų.

Suknelėms, sijonams moteriško seksualumo ir elegancijos suteiks įvairūs spalviniai ar skirtingo kirpimo įsiuvai, skeltukai, gofruotos, plisuotos detalės. Sezono aktualijos: skirtingo ilgio liemenį pabrėžiantys ir išplatėjantys apačioje sijonai, sarafanai, vyriškus marškinius primenanti suknelė, kurią rekomenduojama apjuosti diržu, derinti su masyviomis apyrankėmis. Madingos išlieka suknelės su viena petneša, puoštos blizgučiais ir kristalais.

Kelnių mėgėjos turėtų atkreipti dėmesį į kelnes, kurios viršuje kiek platokos, ties juosmeniu papuoštos klostelėmis, o apačioje siauros; jų ilgis – 5–8 cm aukščiau čiurnų. Panelės spintoje turėtų kabėti bent pora skirtingo ilgio šortų, o klasikinio stiliaus gerbėjoms verta įsigyti nuo klubų plačias kelnes.

Liemenės labai originaliai papildo klasikinio, romantiško ar militaristinio stiliaus drabužius, pasiūtos derinant skirtingus audinius, faktūras. Jos gali būti suknelės ilgio ar net už ją gerokai ilgesnės, taip pat vos siekti liemenį. Tendencija: liemenę būtina apjuosti diržu.

Avalynė. Spalvingi ir originalaus dizaino – tai nebe pagrindinis reikalavimas batams. Madingi patogūs bateliai be pakulnės, stilingi batai su ištisine platforma, vadinamosios tanketės, ir su platforma tik po priekine dalimi. Batų noselė – apvalesnė, gali būti nežymiai kampuota, pakulnė stambesnė, grubesnė. Batelius su smailia nosele ir aukšta pakulne šį sezoną dizaineriai ragina avėti tik prie elegantiškų proginių klasikinių ar šokiams skirtų drabužių.

Rankinės. Šis aksesuaras tampa kur kas konkretesnis: akivaizdžiai mažėja, įgauna apibrėžtą stačiakampio formą, primena platesnį ar siauresnį kubą, todėl geba sutalpinti „visą moters pasaulį“.

Rankinės gausiai puošiamos įvairiomis detalėmis: užsegimais, kišenaitėmis, kampučiais ir kt. Nebederinamos prie drabužių ansamblio, jos pačios gali būti svarbiausiu įvaizdžio akcentu. Itin madingos ryškios spalvos ar 2–3 spalvų rankinės.

Diržai. Vienas svarbiausių šio sezono aksesuarų, derinami prie įvairių skirtingų stilių drabužių. Diržu galite pabrėžti liemens liek­numą, paryškinti klubus, siauresniu apsijuosti po krūtine. Diržo plotis nėra svarbu. Vis dar madinga puoštis keliais skirtingų spalvų ar faktūrų siaurais dirželiais.