„Dandy“ iš anglų kalbos verčiamas kaip „puošeiva“, kitaip tariant, tai vyriškos lyties atstovai, skiriantys ypatingą dėmesį savo išvaizdai, manieroms bei intelektiniam išprusimui. Pirmosios šio stiliaus atmainos pasirodė dar XVIII-XIX a. Didžiojoje Britanijoje, kai viduriniosios klasės atstovai, išreikšdami savitą protestą prieš turtinguosius, pasipuošdavo pasiturinčiųjų apranga.
Kaip sukurti sėkmingą Dandy įvaizdį?

Dandy įvaizdžio stiliaus detalėmis paįvairinta moterų apranga puikiai tinka tiek einant į darbą, tiek į draugų vakarėlį. Svarbu nepamiršti vieno svarbiausių šio puošeiviško stiliaus akcentų – vyriškų ir moteriškų mados elementų derinio.

Dandy įvaizdžiui kurti pravartu garderobe paieškoti šilkinių nėriniais dekoruotų marškinių su aukšta apykakle ar žabo, liemenės ar ilgo švarko. Vienas svarbiausių elementų Dandy stiliui – tinkamai parinkta avalynė. Tiesiog neapsieisite be lengvų klasikiniais vyriškais raštais puoštų suvarstomų batelių plokščiu padu.

Formuojant Dandy įvaizdį šį rudenį, nebūtina kurti derinio vien iš stiliui būdingų aprangos akcentų – užteks kruopščiai pasirinktos avalynės ir keleto aksesuarų. Pavyzdžiui, žalvarinis kišeninis laikrodis su grandinėle nešiojamas ir kaip kaklo papuošalas, ir kaip švarko aksesuaras.

Dendiškas įvaizdis – stilistų akimis

„Deichmann“ stilistai šį rudenį kuriant Dandy įvaizdį prie aprangos siūlo derinti patogius plokščiapadžius suvarstomus batelius. Tokia avalynė dažnam gali priminti dar XIX amžiaus Londono skveruose vyravusį vyriškų suvarstomų batelių iki kulkšnių stilių. Apdirbto veliūro ir odos bateliai plokščiu padu suteiks puošeiviškos dvasios kiekvienai damai.

Stilistų teigimu, Dandy stiliaus bateliai bus išties madingi šį rudenį. Jie puikiai tinka moterims, mėgstančioms rudens rusvas, rudas, pilkšvas, juodas spalvų gamas. Moterys, kuriančios Dandy stilių, suspindės subtilia elegancija.

Stilistų nuomone, ne ką mažiau svarbus rudens sezono Dandy įvaizdžio akcentas – vidutinio dydžio stačiakampio, kvadrato ar pusmėnulio formos rankinė. Šio rudens sezono populiariausios rankinės, nepaisant savo aptakesnės formos ir dydžio, šiek tiek primena vyriškus portfelius. Vienas svarbiausių rankinių elementų – subtilios sagtys bei užsegimai.

Scanpix nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją