Jo 2009–2010 metų rudens–žiemos kolekcija sužavėjo kritikus išskirtinai moteriškais ansambliais, beje, pademonstravusiais ne tik žavingus šviesių spalvų derinius, bet ir itin profesionalius sudėtingus kirpimus. Pavasario–vasaros kolekcijoje Altuzarra pristatė aštuntojo dešimtmečio hipių judėjimo įkvėptus ansamblius, iškart primenančius Vudstoko festivalį ir legendinę Biba stilistiką. Dizainerio rudens kolekcija kerėjo juoda magija...

Joseph Altuzarra (models.com nuotr.)
Ar J. Altuzarrai pavyks tapti naująja Niujorko mados gerbėjų manija? Na, taip, kol kas jis tik gabus naujokas ir jo vardas nėra minimas šalia Alexanderio Wango ir Phillipo Limo, bet itin palankūs kritikų atsiliepimai neleidžia abejoti, kad Altuzarros kūriniai tikrai pasirodys progresyviausiose prabangiose Niujorko parduotuvėlėse.

Gary Grahamas

Kūrėją Gary Grahamą norisi pavadinti nuostabiausiu Niujorko pavasario–vasaros mados sezono atradimu.

Skirtingai nei J. Altuzarra, G. Grahamas jau beveik dešimt metų kuria vardines kolekcijas, bet ekspertų dėmesio sulaukė palyginti neseniai. Jo pavasario–vasaros kolekcija rodo neįtikėtiną meistriškumą ir nepriekaištingą skonį.

Sunku patikėti, kad šie subtilūs, rafinuoti kūriniai su kukliais ir kartu jausmingais karalienės Viktorijos laikų motyvais gimė Niujorko dizainerio vaizduotėje.

Lily Donaldson ir dizaineris Gary Grahamas
G. Grahamas neliko abejingas svarbiausioms sezono tendencijoms – jo kolekcijoje rasite ir daugiasluoksnių ansamblių, ir permatomų audinių, tačiau bendras tonas jokiu būdu nėra nei žaismingas, nei koketiškas. Iš dalies G. Grahamo darbai primena populiarųjį pseudovintage stilių, bet šiuo atveju vintažas neabejotinai atkeliavo iš XIX amžiaus.

Pasirodo, trapumą ir jausmingumą galima kuo puikiausiai suderinti su blusų turgaus atradimais ir Edgaro Poe siaubo estetika. Kadangi šiuolaikiniame mados pasaulyje išties trūksta intelektualios romantikos, G. Grahamas gali pagrįstai didžiuotis ne tik kritikų pagyromis, bet ir nauju vardiniu boutique bohemiškame Tribecos kvartale.

Naujame žurnalo "L'Officiel" numeryje skaitykite:

Pagaminta Amerikoje

2010 m. rudens–žiemos tendencijos

Mados astrologija

Naujojo sezono pragmatizmas: už ar prieš?

Agnė Ditkovskytė: Vilnius yra mano mados sostinė

Teatro chuliganė. Interviu su Asmik Grigorijan

Nepamirštami įspūdžiai iš kino pasaulio

Priedas prie žurnalo: 2010 rudens-žiemos kolekcijos